Hlavní obsah

Chelsea ovládla londýnské derby. Zvolna uniká od sestupové zóny

Aktualizováno

První výhra pod novým koučem! A hned jednoznačná! Fotbalisté Chelsea zvítězili v londýnském derby na hřišti Crystal Palace 3:0 a posunuli se v tabulce Premier League na 14. místo. Zvolna stoupají a vzdalují se od zóny sestupu, v tuto chvíli už na šest bodů. Obhájci titulu oslavili poprvé plný zisk ze zápasu pod koučem Guusem Hiddinkem, jenž před Vánocemi nahradil na lavičce Josého Mourinha. Po odvolání portugalského trenéra Blues ve čtyřech utkáních zároveň ani jednou neprohráli, což se jim povedlo poprvé v sezóně. Druhý nedělní duel mezi Evertonem a Tottenhamem skončil nerozhodně 1:1.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Willian (skrytý), Diego Costa a Oscar se radují, Chelsea v tu chvíli vedla už 2:0 nad Crystal Palace.

Článek
Fotogalerie

Nedělní zápas sice začali lépe domácí, Zaha ale pálil těsně vedle a na zadní tyči nepřesně osamocený Campbell po centru Puncheona zakončoval mimo. Po půlhodině vyslal krásnou přihrávkou Fábregas za obranu Diega Costu, který ještě našel před brankou Oscara a brazilský záložník zakončoval do prázdné branky.

Druhou branku přidali hosté po hodině hry, střelou zpoza vápna se prosadil Willian. Jen o chvíli později přidal třetí gól Diego Costa, který dorazil další Willianovu střelu. Chelsea zvítězila na hřišti soupeře po sedmi utkáních.

Série čtyř střetnutí bez prohry Chelsea začala proti Sunderlandu (3:1) ještě před Vánocemi, kdy tým vedl asistent Holland, později jmenovaný Hiddink byl v té době jen na tribuně, tým pak koučoval při remízách s Wattfordem (2:2), na hřišti Manchesteru United (0:0) i při nedělním vítězství na půdě Crystalu Palace.

Tottenham veze z hřiště Evertonu bod

Zápas Evertonu s Tottenhamem skončil 1:1. Hosté měli především v prvním poločase velký tlak, Kane v úvodu zápasu trefil tyč a Davies o něco později břevno. Jenže do vedení šel Everton, po sklepnutí Lukaka se proti svému bývalému mužstvu prosadil Aaron Lennon.

Domácí ale ještě do poločasu o náskok přišli. Kohouti se konečně dočkali po dlouhém pasu Alderweirelda, který si Delle Alli zpracoval na prsa a bez dopadu poslal míč do sítě.

Tottenham poté, co nepřidal čtvrtou výhru v řadě, je čtvrtý o tři body před Manchesterem United. Evertonu patří jedenáctá příčka.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:
Crystal Palace - Chelsea 0:3 (29. Oscar, 61. Willian, 66. Diego Costa)
Everton - Tottenham 1:1 (22. Lennon - 45.+1 Alli)

Reklama

Související témata: