Hlavní obsah

Crystal Palace - Chelsea 0:3Hiddink se v Chelsea dočkal výhry. Šance na Ligu mistrů ještě je, míní

Londýn

Ožili, je to stále patrnější. Fotbalisté Chelsea si ve 20. kole anglické ligy připsali první výhru pod novým koučem Guusem Hiddinkem - 3:0 v londýnském derby na hřišti Crystal Palace. Na třetí pokus jim to po dvou plichtách vyšlo. A když se k tomu přičte předvánoční výhra nad Sunderlandem pod vedením asistenta Hollanda, je to už čtvrté utkání Blues v řadě bez porážky.

Článek
Fotogalerie

"Nesmíme se nechat unést, vítězství jsme skutečně potřebovali. Stále nás ale čeká hodně práce, do Ligy mistrů se sice teoreticky pořád můžeme dostat, ale Premier League je velmi náročná soutěž. Pokud však budeme hrát takhle, budu spokojený," prohlásil po zápase Hiddink.

I kapitán John Terry byl zjevně potěšen. "Dnes jsme hráli jako v minulé sezóně. I v těchto obtížných podmínkách jsme podali výborný výkon," připomínal hustý déšť, ve kterém se hrálo. "Je tu nový rok, můžeme začít znovu a musíme vyhrávat. Pokud se nám podaří vyhrát několikrát v řadě, můžeme se dostat vysoko," usoudil Terry.

V pomourinhovské éře se chytil především Diego Costa, pod Hiddinkem dal už tři góly. Proti Crystal Palace zaznamenal vedle třetího gólu svého týmu i asistenci. Formu si udržuje Willian, který zpoza vápna dával na 2:0. Crystal Palace bez dlouhodobě zraněného Yannicka Bolasieho byl málo nebezpečný.

Chelsea je čtrnáctá, šest bodů nad hranicí sestupu, Crystal Palace po třetím zápase bez výhry figuruje na sedmé pozici.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:
Crystal Palace - Chelsea 0:3 (29. Oscar, 61. Willian, 66. Diego Costa)

Reklama

Související témata: