Hlavní obsah

Střelec Defoe ožil. Spasí Černé kočky?

Po pěti předchozích kolech bez jediného bodu si fotbalisté Sunderlandu mohou oddychnout. Klíčovou sobotní bitvu o záchranu v Premier League zvládli, poslední Aston Villu porazili 3:1 a znovu doufají v lepší časy. Nakopnout je může i vzrůstající forma útočníka Jermaina Defoea. Třiatřicetiletý hráč si připsal dva góly a stal se hvězdou 20. kola anglické nejvyšší soutěže.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Jaké to je vítězit, o tom se Černé kočky v Premier League přesvědčily naposledy na konci listopadu. Pak následovaly porážky s Arsenalem, Watfordem, Chelsea, Manchesterem City a Liverpoolem. Poslední Aston Villu, která je suverénně nejhorším týmem první poloviny sezóny, však Sunderland jasně přehrál a všechny tři body zůstaly na Stadium of Light.

Spasitelem domácího celku byl Jermain Defoe. „Jsem střelec, musím dávat góly, aby mužstvo přežilo mezi elitou. Nás útočníky hodnotí podle především počtu vstřelených branek - neseme hlavní břemeno," vykládal třiatřicetiletý Defoe, po Jamiem Vardym a Harrym Kaneovi třetí nejlepší anglický kanonýr v Premier League.

Kat Aston Villy si v 72. minutě povodil svého někdejšího reprezentačního spoluhráče Joleona Lescotta a mířil přesně k tyči, v nastaveném čase pak střelou pod břevno zužitkoval gólovou přihrávku od Toivonena. „Je mi sice 33 let, ale to je pouze číslo. Stále umím stejné kousky, jako před lety. Mám jistotu, když jsem ve vápně, věřím si," dodal Defoe.

Sunderland je s 15 body předposlední, ovšem propast mezi Černými kočkami a Villans na chvostu se zvýšila na sedm bodů. Na sedmnáctou Swansea, tedy prví nesestupovou příčku, Sunderland ztrácí už jen čtyři body.

Reklama

Související témata: