Hlavní obsah

Frustrace čišela na Arsenalu z kdekoho. Ty body musíme získat zpátky, apeloval na všechny Čech

Londýn/Praha

Frustrace čišela z trenéra, hráčů i každého koutu Emirates Stadium. Velké odhodlání ale také. „Ještě není konec. Musíme zůstat pozitivně naladěni a hlavně být efektivnější v zápasech, které přijdou,“ reagoval na bezgólovou remízu s fotbalisty Southamptonu ve 24. kole Premier League francouzský legionář ve službách Arsenalu Olivier Giroud. Kanonýry bodová ztráta srazila na čtvrtou příčku tabulky, přičemž na vedoucí Leicester už mají manko pěti bodů.

Foto: John Sibley, Reuters

Trenér Arsenalu Arsene Wenger během zápasu na Emirates Stadium proti Southamptonu.

Článek
Fotogalerie

Vytrvalá převaha a spousta šancí, které si Arsenal vytvořil, byly k ničemu. Z jedenácti střel mířících mezi tyče Southamptonu žádná v síti neskončila. Gunners tak už ve třetím utkání po sobě nedokázali dát gól.

„Realizace vytvořených příležitostí byla špatná, za což jsme zase zaplatili," povzdechl si trenér Arséne Wenger nad další bodovou ztrátou.

„I proto, že brankář hostů Foster měl vynikající den. Byl všude, vedl si velmi dobře a přičinil se o naši frustraci. Vždyť zápas jsme mohli vyhrát 4:1, nebo 5:2, protože tolik příležitostí na góly opravdu bylo," vysvětloval střelecký zmar Giroud.

„Šancí jsme měli spoustu, ale někdy prostě nemáte to, co si zasloužíte. A když nedáte gól, nemůžete pomýšlet na vítězství," litoval remízy i Petr Čech, jehož tudíž ani 173. ligový zápas s čistým kontem tolik netěšil. „Vychytaná nula je hezká věc, ale dva body jsme ztratili, takže je teď budeme muset získat zpátky," glosoval zápas na stránkách Arsenalu český gólman.

Giroud: Musíme být efektivnější

„Foster podal skvělý výkon, ale kvalita naší koncovky byla špatná," věděl své Wenger.

„Potřebujeme impuls a věříme, že proti Bournemouthu přijde," narážel Giroud na příští utkání Kanonýrů s nováčkem Premier League, v němž by se mělo dostavit střelecké probuzení. „V únoru a březnu nás až do reprezentační přestávky čekají další ligové zápasy, po nichž budeme vědět, jak na tom jsme. Teď ale musíme držet hlavu vzhůru a pokračovat v práci, kterou děláme," apeloval na všechny Giroud.

„Teď jsme pět bodů za Leicesterem, takže v příštích týdnech to budou těžké časy, ale na to se dívat nesmíme. Musíme získat co nejvíc bodů, protože ještě není konec," připomínal, že v Premier League se bude hrát ještě čtrnáct kol. „Jen musíme myslet pozitivně a být na hřišti efektivnější."

„A nesmíme ztrácet víru a myslet na zisky soupeřů, naopak je nutné se soustředit na utkání, která přijdou a vítězství v nich," přidával kouč Gunners Arséne Wenger.

Jak dopadnou fotbalisté Arsenalu v této sezóně Premier League?
Získají titul
33,5 %
Budou druzí
14 %
Skončí třetí
36,9 %
Budou čtvrtí
9,8 %
Budou v tabulce horší než čtvrtí
5,8 %
Celkem hlasovalo 4481 čtenářů.

Reklama

Související témata: