Hlavní obsah

Rosický si nekopne tři měsíce. Na konec kariéry nemyslíme, tvrdí hráčův agent Paska

Praha
Aktualizováno

Lékařská vyšetření poraněného stehenního svalu fotbalisty Tomáše Rosického odhalila trhlinu. To podle pátečních informací Sky Sports znamená tříměsíční léčení a možný konec sezóny, včetně startu na mistrovství Evropy. Informaci už potvrdil na páteční tiskové konferenci i manažer Kanonýrů Arséne Wenger. Rosického hráčský agent Pavel Paska nevidí budoucnost pětatřicetiletého kapitána české fotbalové reprezentace tak černě.

Foto: Profimedia.cz

Dočká se Tomáš Rosický letos ještě nějakého zápasu za Arsenal?

Článek
Fotogalerie

„Vůbec to nemusí znamenat konec sezóny. Co se týká šampionátu, bude to samozřejmě boj s časem," řekl Právu a Sport.cz Paska.

Momentálně s hráčem, klubem a lékaři konzultuje varianty léčby. „Pokud se shodneme, měl by se přibližně tři týdny léčit na specializované klinice v zahraničí, konkrétně v Německu, a pak se doléčit v Anglii. Pochopitelně nic nelze uspěchat," dodal Paska.

„Nevypadá to vůbec dobře. Momentálně si nedovedu představit, že bych na Euro jel," řekl v rozhovoru pro iSport.cz Rosický s tím, že přesnější dobu absence je těžké určit, protože názory odborníků se liší. „Já můžu o reprezentaci přemýšlet v případě, že budu zdravý a sám ucítím, že týmu můžu pomoct. Ale abych jel na turnaj, na který prostě nebudu připravený, to bych neudělal spoluhráčům, trenérovi a ve finále ani sám sobě," dodal Rosický.

Kouč Arséne Wenger řekl, že český záložník byl po sobotním pohárovém utkání s Burnley zcela zničený a zápas dohrál s obrovským sebezapřením.

"Dobrá zpráva je, že zřejmě nebude muset absolvovat operaci, protože má šlachu jen částečně natrhnutou," řekl Wenger. "Ale jak dlouho bude mimo, jestli dva nebo tři měsíce, to momentálně nevíme. Jsme samozřejmě v šoku a musíme být trpěliví a doufat, že neodehrál poslední zápas za Arsenal," doplnil francouzský kouč. Zda byl pro Rosického, kterému v létě končí v Arsenalu smlouva, duel s Burnley posledním v dresu Gunners se teprve uvidí. Závěrečné kolo anglické Premier League je na programu 15. května.

Na konec kariéry nemyslí

K poranění svalu došlo po třech minutách jeho pobytu na hřišti a Rosický vydržel ještě dalších dvacet i s nastavením, protože Arsenal už vyčerpal všechny možnosti střídání. V Anglii se také píše o tom, že by zranění mohlo znamenat i konec jeho kariéry. To však Paska odmítá. O Rosického má zájem Sparta, ale i kluby v dalších evropských a arabských zemích i v USA.

„O tom teď vůbec nebudu spekulovat. Rozhodně s Tomášem nemyslíme na konec kariéry. Prvotní je, aby se vyléčil, a pak uvidíme, co dál, kde bude pokračovat," zdůraznil Paska. Za Arsenal odehrál Rosický od léta 2006, kdy do něj přestoupil z Dortmundu, jen 170 utkání.

Reklama