Hlavní obsah

Skvělý Čech pomohl k výhře a má další nulu! Costa zachránil remízu

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu s Petrem Čech v brance porazili v rámci 25. kola Premier League nováčka z Bournemouthu 2:0 a po čtyřech zápasech naplno bodovali. Gunners si díky výhře polepšili na třetí místo ligové tabulky. Hráči Manchesteru United v nastavení ztratili výhru a na Stamford Bridge remizovali s Chelsea 1:1. V posledních deseti vzájemných zápasech tak nedokázali zvítězit. Hiddinkova neporazitelnost s londýnským celkem trvá.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Petr Čech zasahuje proti Smithovi v utkání proti Bournemouthu.

Článek
Fotogalerie

Svěřence kouče Wengera trápí v novém roce koncovka. V posledních třech zápasech se nedokázali prosadit, a tak na Vitality Stadium přijeli s jasným cílem tuto nelichotivou bilanci skončit. Domácí hráli neohroženě, ale Arsenal od začátku kontroloval hru.

Střelecký půst Kanonýrů nekompromisně ukončil ve 23. minutě Mesut Özil, jemuž dlouhý nákop šikovně sklepl útočník Giroud. Německý reprezentant z druhé vlny propálil Boruce a vstřelil tak čtvrtý gól v sezóně. O minutu později se fanoušci londýnského klubu radovali podruhé. Po rychlém kontru našel Ramsey Oxlade-Chamberlaina, ten pronikl do pokutového území a přesnou střelou o brankovou konstrukci zvýšil na 2:0.

Ve 27. minutě přišlo první ohrožení Čechovy branky. Harry Arter se individuálně uvolnil a z hranice vápna nebezpečně vypálil, jenže na českého gólmana nevyzrál. Ke konci poločasu začali Cherries více napadat, ovšem výraznější příležitost si vypracoval jen Smith, kterou Čech pohotově pokryl.

Jak domácí skončili úvodní dějství, začali to druhé. Napadali soupeře, přidali na agresivitě a snažili se vypracovat střelecké možnosti. Pozorná defenzíva hostů ale veškerý tlak eliminovala.

V nastavení se vyznamenal český reprezentační brankář, který předvedl dva těžké zákroky. Nejprve se blýskl proti střele Cooka, vzápětí pokryl i Arterovu dorážku. I díky jeho bezchybnému výkonu Bournemouth proti Arsenalu dosud neskóroval. Čech si připsal 174. čisté konto a znovu posunul rekord soutěže.

Costa zachránil Hiddinkovu neporazitelnost

Střetnutí velkoklubů, které mají k ideálnímu rozpoložení daleko. V souboji dvou nizozemských stratégů vyšel úvod lépe Van Gaalovým svěřencům. Rychlým pohybem dostávali soupeře pod tlak a v 18. minutě se na hranici vápna do míče opřel Martíal, ale Courtois jeho střelu bravurně zlikvidoval.

Poté začala hrozit Chelsea. Ve 29. minutě si na rohový kop naskočil Matič a své umění musel předvést v druhém brankovišti David de Gea. Po půl hodině předvedli hráči Blues krásnou celoplošnou kombinaci se zakončujícím Costou, ten však po geniální přihrávce Oscara těsně minul.

Záhy po změně stran vyzkoušel z dálky belgického brankáře kapitán Rooney. Anglický reprezentační útočník na začátku nového roku pookřál a střílí góly, tentokrát však na Courtoise nevyzrál. Rudí ďáblové pokračovali v ofenzivním tažení a po hodině hry se už dočkali. Rooney udržel balón ve vápně a pohotový Jesse Lingard z otočky vymetl šibenici.

Po inkasovaném gólu Chelsea zabrala. Čisté konto skvělým zákrokem uchránil proti Ivanovičově voleji De Gea. Když se o chvíli později ve vápně uvolnil Fábregas, španělský gólman se vyznamenal znovu a dále deptal střelce Blues.

Domácím se nakonec podařilo vyrovnat. V nastaveném čase se prosadil Diego Costa. Ten mohl dokonce skórovat ještě jednou, ale vynikající brankář v dresu United svůj tým podržel. Chelsea doma remizovala počtvrté v řadě a trenér Guus Hiddink na lavičce Chelsea nadále drží neporazitelnost.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Bournemouth - Arsenal 0:2 (23. Özil, 24. Oxlade-Chamberlain)
Chelsea - Manchester United 1:1 (61. Lingard - 90.+1 Diego Costa)

Reklama

Související témata: