Hlavní obsah

Skvělý Čech udržel naděje na titul, Leicester cítí křivdu: V jedenácti bychom vyhráli

Londýn
Aktualizováno

Hlavně v poslední dvacetiminutovce měli obrovský tlak, lídr soutěže se prakticky nedostával na svou útočnou polovinu. Jenže fotbalisté Arsenalu ve šlágru 26. kola anglické ligy, který mohl hodně napovědět v dostizích o mistrovský titul, spalovali jednu šanci za druhou a už se zdálo, že důležitou výhru proti Leicestru nezískají. Až přišla pátá, poslední nastavená minuta a Kanonýry spasil útočník Welbeck, jenž nastoupil v průběhu zápasu a na hřiště se vrátil poprvé od loňského dubna. Jenže nebýt výtečného gólmana Petra Čecha, mohl Arsenal po prvním poločase prohrávat klidně 0:3...

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fotbalisté Arsenalu brankář Petr Čech, obránce Nacho Monreal a útočník Danny Welbeck se radují z vítězství v 26. kole anglické Premier League proti Leicesteru.

Článek
Fotogalerie

Česká reprezentační jednička totiž v úvodním dějství fantastickým reflexivním zákrokem na čáře lapila hlavičku nejlepšího kanonýra sezóny Jamieho Vardyho. A o několik minut později se Čech blýskl znovu, když konečky prstů vyškrábl na roh technickou střelu Kantého.

Až v 45. minutě nestačil na pokutový kop Vardyho. „Nejsem si jistý, že se za takový zákrok musela pískat penalta," nepozdával se trenérovi Gunners Arsénu Wengerovi v rozhovoru pro BBC kontakt Monreala s Vardym v pokutovém území jako nedovolený. „V předchozí akci byl navíc určitě faulován Mesut Özil."

Ranieri: Za tohle vylučovat? Ale no tak...

Na sudího Martina Atkinsona se ostatně zlobil i Wengerův protějšek Claudio Ranieri. Ten nechápal vyloučení obránce Dannyho Simpsona, jenž na začátku druhého poločasu viděl v krátkém sledu dvě žluté karty. „Nevím, jestli by je v jiném běžném duelu dostal. Byly to normální fauly, ne na žlutou kartu. Myslím, že rozhodčí byl na nás s vyloučením moc přísný. Zápas to byl plný faulů, tak proč za tohle vylučovat. Ale no tak...," čertil se Ranieri.

„Byl to fantastický zápas, ve velice vysokém tempu. Jsem si jistý, že ve hře jedenáct na jedenáct bychom vyhráli," pokračoval italský kouč.

„Leicester velmi dobře bránil, přesto jsme měli smůlu, že jsme po poločase prohrávali 0:1. Ale byli jsme neúnavní a měli jsme dát víc gólů," posteskl si Wenger nad velkým počtem nevyužitých příležitostí.

Arsenal se srovnání na 1:1 dočkal v 70. minutě zásluhou Walcotta a byla to vůbec první střela domácích na branku Schmeichela. A poté tlak Kanonýrů ještě narostl.

Wenger: Šance je velká, ale cesta ještě dlouhá

„Leicester byl dobře organizovaný a bojoval jako o život. Ale nám se podařilo je zlomit a dostávat se do šancí. Sice jsme je zahazovali, i tak jsme ale zůstávali trpěliví. Ve finální fázi zápasu jsme ale museli být koncentrovaní, protože jakýkoliv protiútok domácích se stával nebezpečnějším, když jsme se hnali za vítězstvím," uvedl Petr Čech.

„Bylo to náročné. Jenže když hrajeme proti deseti hráčům, vždycky to máme těžké. Proto si naší výhry cením," pokračoval Čech a pochvaloval si, že se svými spoluhráči ztrácí na vedoucí Lišky už jen dva body. „Je velký rozdíl, kdybychom teď ztráceli pět nebo osm bodů," musel uznat.

„Šlo o klíčový zápas, protože matematicky už jsme mohli na Leicester ztrácet osm bodů, nebo jsme ho mohli stáhnout na dva. Máme teď velkou šanci. Pořád ale před sebou ještě máme dlouhou cestu, čeká nás spousta zápasů se silnými soupeři," připomíná Wenger, že jeho tým ještě čekají mimo jiné venkovní zápasy s Tottenhamem, Evertonem nebo Manchesterem City.

Reklama

Související témata: