Hlavní obsah

Conte je novým trenérem Chelsea, Blues má vrátit na vrchol

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisty Chelsea povede od příští sezóny Ital Antonio Conte. Londýnský klub to oznámil na svých webových stránkách. Současný trenér Azzurri podepsal na Stamford Bridge tříletou smlouvu. Šestačtyřicetiletý vítěz Ligy mistrů z roku 1996 s Juventusem je pátým italským koučem v historii Blues.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Antonio Conte bude od nové sezóny trénovat fotbalisty Chelsea.

Článek

Conte, který několik sezón odkopal v dresu Staré dámy po boku Pavla Nedvěda a s turínským celkem poté spojil i svou trenérskou kariéru, skončí u italské reprezentace po letošním evropském šampionátu ve Francii a poté se vydá za novou výzvou do Londýna.

„Jsem velmi nadšený a už vyhlížím nové angažmá. Těším se na každodenní ruch, který klubový fotbal přináší. Chelsea a anglickou ligu sledují fanoušci po celém světě. Doufám, že navážu na krásná vítězství a úspěchy, které jsem zažil v Itálii," uvedl Conte, který se už několik měsíců netajil tím, že plánuje návrat ke každodennímu trénování.

„Konečně jsme utnuli všechny spekulace. Teď se znovu budu věnovat italskému mužstvu a o Chelsea budu mluvit až po EURO," dodal rodák z Lecce.

Antonio Conte je pátým italským trenérem Chelsea. Před ním klub vedli Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti a Roberto di Matteo.

Jako hráč Conte odehrál více jak 400 zápasů za Juventus - v dresu Staré dámy slavil pět scudett, vyhrál i Champions League, Pohár UEFA nebo evropský Superpohár. S Itálií se stal vicemistrem světa (1994) i Evropy (2000). V letech 2012 až 2014 už jako trenér dovedl Juventus ke třem mistrovským triumfům.

Chelsea se v letošní sezóně trápí. Na podzim odvolala Josého Mourinha a angažovala Nizozemce Guuse Hiddinka. Blues jsou aktuálně na desátém místě tabulky a v příští sezóně zřejmě nebudou hrát evropské poháry. To se má změnit a celek ze Stamford Bridge by měl v Premier League už pod Conteho vedením opět bojovat o titul.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články