Hlavní obsah

Pane Luhový, ale já sedlákem být mohl, brání se Vrba tvrdé kritice

Velký Týnec

Příliš respektu fotbalový expert Milan Luhový neprokázal, když na svém blogu sepsul nově jmenovaného trenéra národního týmu Pavla Vrbu a spolu s ním také plzeňského kapitána Pavla Horvátha. Ale trenér, který s Viktorii dvakrát vybojoval ligový titul a dvakrát se s ní probojoval do Ligy mistrů, Luhovému vrátil úder dnes ve Velkém Týnci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba dělá svůj pověstný kotoul po vítězství nad CSKA Moskva.

Článek

Luhový je tradičním kritikem poměrů v českém fotbale. Nedávno mu vadilo, že trenér Sparty Vítězslav Lavička chodí zdravit fanoušky ještě před zápasem.

Teď se opřel do Vrby a Horvátha. „Profesionální fotbal v kvalitních soutěžích je krutý a není zvědavý na legrační kotouly trenéra nebo lachtaní skoky kapitána týmu. Každý tam bojuje sám za sebe," napsal Luhový ve svém blogu.

Rodák ze slovenského Ružomberoku označil chování nejen Vrby, ale i vedení Viktorie za „sedlácké". Poukazoval tím na praktiky prezidenta klubu Paclíka a generálního ředitele Šádka, kteří si při odchodu do kabin plácají s hráči. „V Plzni slavil úspěch paradoxně sedlácký přístup," napsal.

Ligu mistrů zvládá obtloustlý Horváth...

„Oslavy po vítězných zápasech byly vskutku sedlácké. Pavel Horváth udivoval skoky lachtana a Pavel Vrba zase svými kotouly. Ve vyspělých fotbalových ligách naprosto nemožné," psal Luhový, který se také podivoval nad tím, že „obtloustlý Pavel Horváth udivoval, jak je možné, že zvládá Ligu mistrů ve svém věku a hlavně s tolika kily."

Vrba se ke kritice postavil dnes ve Velkém Týnci na Olomoucku, kde veřejně debatoval s Karlem Brücknerem a Petrem Uličným. „Pan Luhový o mně říká, že se chovám jako sedlák, když dělám oslavné kotouly. Tak já mu vzkazuju, že můj táta sedlákem opravdu byl. A kdyby mu tehdy statek nesebrali, byl bych i já sedlákem, a ne trenérem," citoval server isport.cz čerstvého trenéra národního týmu, který po své inauguraci prohlásil, že v případě postupu reprezentačního týmu na Euro předvede klidně kotouly dva.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články