Hlavní obsah

Škrtelovy kolíky v Kolářově obličeji zaujaly až na ostrovech

Londýn/Praha

Žilina, přátelský zápas, Slovensko versus Česká republika 1:0. Poslední vzájemné střetnutí federálních expartnerů nebudí pozornost zdaleka jen u obou národů, výsledek prestižního klání probírají také v kolébce fotbalu, Anglii! Na ostrovech si všímají pozoruhodné slovenské spanilé jízdy, tvrdého zákroku obránce Martina Škrtela proti Danielu Kolářovi a také neškodnosti českého mužstva v ofenzivě...

Foto: Profimedia.cz

Slovenský kapitán Martin Škrtel takto nakopl českého záložníka Daniela Koláře.

Článek
Fotogalerie

Slováci mají na svém kontě již osm výher v řadě, vládnou kvalifikaci o ME 2016 a náladu si ještě vylepšili po těsné výhře nad Českou republikou. „Slováci byli mnohem nebezpečnější a potvrdili vynikající formu," upozornil server yahoo.com.

Český výkon na ostrovech nezaujal, a tak nebylo co chválit. „Češi byli v útoku neškodní. Gólmana Muchu prověřil jen v 65. minutě Ladislav Krejčí," informoval list Daily Mail, který se pochopitelně více věnoval výkonu slovenského kapitána Martina Škrtela, jediného zástupce z anglické Premier League.

Britům neunikl jeho drsný souboj s Danielem Kolářem, při kterém Slovák v zápalu boje otřel kolíky o obličej českého záložníka. Tvrdé souboje, nasazení, bojovnost. Takový už Škrtel je. „Tento zápas beru s velkou prestiží, ale tohle vyplynulo ze hry. Žádný úmysl to nebyl," odmítl Škrtel, že by chtěl českého fotbalistu zranit.

Zatímco Češi své hvězdy Čecha, Rosického a další hráče šetřili a rozhodli se zkoušet méně vytížené fotbalisty, Slováci k duelu přistoupili zodpovědně a nasadili Hamšíka, Weisse či právě Škrtela. Také proto se radovali z třetího vítězství (Češi mají pět výher) v desátém vzájemném zápase od rozdělení Československa v roce 1993, dodává anglický tisk.

Měl kouč národního týmu Pavel Vrba nasadit na Slovensku silnější tým?
Ano, experimentů v sestavě už bylo dost
7,2 %
Čecha s Rosickým měl využít alespoň na poločas
2 %
Ne, je věcí trenéra, koho nechá hrát
90,8 %
Celkem hlasovalo 22508 čtenářů.

Reklama

Související témata: