Hlavní obsah

Zvěsti o čínském majiteli slávistického snajpra Škodu ze spaní nebudily. Hlavně aby to v Edenu fungovalo

Zdeněk Pavlis (Riga)Sport.cz

Trička s vytištěným nápisem „Už jsme tam!“ sebou nevezli. A šampaňské na oslavu postupu do Francie také do kufrů nepřibalili. „Já tedy alespoň o ničem nevím,“ přísahal po příletu do Rigy stoper Marek Suchý, který se ve čtvrteční plzeňské kvalifikační partii proti Kazachům objevil vůbec poprvé v průběhu kvalifikace v sestavě. V neděli zřejmě vyrukuje v Lotyšsku k dalšímu duelu, v němž se může s definitivní platností rozhodnout o postupu českých fotbalistů na EURO 2016. „Ale také nemusí, když Nizozemci vyhrají v Turecku,“ připomínal legionář z Basileje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda se nevyspal nejlépe, ale mohl za to jen polštář.

Článek

Pokora byla slovem, které čeští fotbalisté skloňovali nejčastěji. Při odpoledním odletu z Prahy, stejně jako po příletu do Rigy.

Oslavy naplánované nejsou

„Samozřejmě že bychom chtěli rozhodnout o postupu co nejdříve, hotová paráda by byla, kdybychom si zajistili účast na šampionátu už tady v Lotyšsku, ale opravdu musíme být pokorní," potvrzoval i Marek Suchý, že žádné oslavy dopředu naplánované nejsou.

„Nejdříve se musíme soustředit na náš zápas s Lotyši, abychom v něm získali co nejvíc bodů. Zvláště, když nám průběh kvalifikace, a výsledky posledního kola pak obzvlášť, nahrává. Měli bychom toho využít, ale stejně budeme muset čekat, jak dopadnou Holanďané," připomínal, že bude záležet i na souběžně hraném střetnutí v Istanbulu, kde rovněž od 18 hodin hostí Turecko Nizozemsko.

„Kdyby Holanďané vyhráli, nám ani výhra k postupové jistotě nepostačí a budeme o ni muset bojovat v posledních dvou zápasech s Turky a Nizozemci," potvrzoval, že reprezentanti mají spočteno, za jaké situace by mohli slavit postup.

Po snovém zápase se vyspal špatně

Třeba bude na slávistickém snajprovi Milanu Škodovi, aby ho stejně jako v Plzni proti Kazachům přivolal i v Rize.

„Dal jsem sice dva góly, ale to ještě neznamená, že si mohu nárokovat místo v základní sestavě. Bude záležet na trenérovi a jeho představě," odmítal, že by se teď cítil reprezentačním spasitelem, který táhne národní tým.

„Šťastný jsem, sebevědomí mně také o fous narostlo, ale rozhodně žádné řeči o tom, že táhnu reprezentaci. Titulky na internetu i ráno v novinách se sice hezky četly, pár narážek od spoluhráčů na Škodu Superb jsem si u snídaně také vyslechl, ale tím to končí," zůstává na zemi Škoda.

Možná i proto, že se po vítězné partii s Kazachy moc dobře nevyspal.

„Usnul jsem až někdy po třetí hodině ráno a pořád se budil. Byl to pro mě sice snový zápas, protože jsem jako střídající hráč přišel a mužstvu pomohl, ale vstřelené góly za nespavost nemohly. To spíše špatný polštář."

Anebo že by ho snad ze spaní probouzely zvěsti o novém čínském majiteli Slavie, které se v průběhu dopoledne skutečně potvrdily a jemu nedopřály spánku?

„Tak to tedy také ne. Jedno, kdo Slavii vlastní, hlavně aby to fungovalo," odmítal Škoda, že by dění v Edenu mělo na jeho nespavost vliv. Zvláště, když si ve čtvrtek prožil zápas snů, který by si v reprezentaci rád zopakoval.

Reklama

Související témata: