Hlavní obsah

Češi vyzvou Srbsko v Ostravě, pak se vrátí do polské Vratislavi

Baráži se elegantně vyhnuli, postup na EURO 2016 už mají dávno jistý. Čeští fotbalisté tak využijí dva závěrečné letošní termíny k přípravným zápasům. Vrbův tým nastoupí 13. listopadu v Ostravě-Vítkovicích proti Srbsku, o čtyři dny později se pak představí v Polsku. Zápas se odehraje ve Vratislavi, kde si Češi v základní skupině ME 2012 vybojovali postup do čtvrtfinále.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Polák Lewandowski si kryje míč před Michalem Kadlecem v duelu ME 2012. V listopadu se Češi do Vratislavi vrátí...

Článek

Srbsku se kvalifikace ME 2016 hrubě nevyvedla, ve skupině I skončilo až čtvrté za Portugalskem, Albánií a Dánskem. Naopak Polsko ve Francii chybět nebude, ve skupině D skončilo druhé hned za mistry světa z Německa.

„Jsme spokojeni, se kterými soupeři se v listopadovém termínu poměříme. Je výborné, že mezi zápasy je poměrně dost prostoru ve čtyřech dnech, což je dobré i pro vytížení hráčů a přípravu jako takovou. Soupeře jsme samozřejmě hledali i podle toho, jak dopadne kvalifikace. Chtěli jsme narazit na jeden tým, který se na Euro nekvalifikuje, což je případ Srbska, a druhý z kategorie postupujících. Poláci nakonec situaci zvládli, jdou do Francie přímo a my tak mohli vše doladit," poukázal manažer reprezentace Dušan Fitzel na fotbal.cz.

„Srbsko sice neprošlo kvalifikací, ale má velmi zajímavý tým s perspektivou, jejich hráči jsou ve velmi kvalitních soutěžích. Určitě to nebude nic jednoduchého. A Polsko? Kvalifikovali se z velmi těžké skupiny, v níž třeba porazili úřadující mistry světa z Německa, což mluví za všechno. Zápasy pro nás nebudou jednoduché, ověříme si, jak naši hráči obstojí," dodal Fitzel na adresu příštích soupeřů.

V Ostravě se národní tým naposledy představil 16. srpna roku 2000 v přípravném duelu se Slovinskem (0:1). Zatímco tehdy ještě vyrukoval na Bazalech, nyní nastoupí na zrekonstruovaném stadiónu ve Vítkovicích. A také zápas v Polsku má pro české fanoušky zajímavý nádech. Češi ve Vratislavi před třemi lety odehráli celou základní skupinu mistrovství Evropy proti Rusku (1:4), Řecku (2:1) a právě také domácímu výběru (1:0).

Reklama

Související témata: