Hlavní obsah

Vydra věří, že si v Readingu ještě může vystřílet účast na Euru

Útočník Matěj Vydra kvůli zraněnému kolenu musel vynechat poslední letošní reprezentační zápasy se Srbskem a Polskem, v nichž měl šanci přesvědčit trenéra Pavla Vrbu. Třiadvacetiletý fotbalista však věří, že pokud bude mít v druholigovém anglickém Readingu dobrou střeleckou formu, může si nominaci na mistrovství Evropy v příštím roce ještě vybojovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Vydra v reprezentačním dresu. Vybojuje si ho i pro EURO 2016?

Článek

"Vždycky mrzí, když můžete jet a něco vám to překazí. Ale zdraví mám jenom jedno. Zrovna jsem šanci dostal, že bych se mohl ukázat, ale nevyšlo to kvůli zranění. Doufám, že ještě bude možnost se předvést," řekl ČTK Vydra.

Stále vidí reálnou možnost zahrát si na Euru ve Francii, přestože v kvalifikaci zasáhl jen do úvodních dvou duelů a letos neoblékl dres národního týmu ani jednou. "Samozřejmě je to těžší, kluci si to vykopali a trenér nějakou kostru sestavy má. Ale uvidíme, jaká bude forma u kluků a u mě. Na turnaj je vždycky důležitá ta momentální forma. Když se sezóna zakončí dobře i střelecky, tak doufejme, že to dopadne dobře i pro mě," přál si hráč s 15 reprezentačními starty a čtyřmi góly.

Nastupoval s nedoléčeným kolenem

Problémy s kolenem u něj začaly krátce poté, co do Readingu přišel hostovat z Watfordu. "Asi před měsícem a půl jsem se zranil a pak nastupoval s ne úplně doléčeným kolenem. Poslední zápas to strašně oteklo a i při běhání to bylo ztuhlé. Řešil jsem to s doktory i s panem Vrbou a došli jsme k závěru, že by bylo ideální zajít v Londýně ke specialistovi. Ten mi vytáhl z kolena vodu a dal mi tam nějaké steroidy zastavující otok. Musel jsem pak být deset dní v klidu bez tréninku a vlastně jenom ledovat," popsal Vydra.

Při sobotním zápase s Boltonem už se na hřiště vrátil aspoň na závěr nastaveného času. "Spíš šlo o taktické střídání. Určitě bych chtěl hrát víc, ale ještě nechtěli riskovat. Vedli jsme 2:0 a čekalo se, že to dopadne bez problémů, pak jsme dostali gól z penalty. Šel jsem tam na dvě tři minuty, ale naštěstí se mi nic nestalo," uvedl odchovanec Jihlavy, který za sedmý tým druhé anglické ligy zatím odehrál devět utkání a vstřelil jednu branku.

Ve Watfordu se chtěl usadit

V minulé sezóně Watfordu pomohl vybojovat postup do Premier League, jenže nový španělský trenér Quique Sánchez Flores mu vůbec nedal šanci a v září byl zapůjčen do Readingu. "Mám tam smlouvu, ale hlavně hraju o sebe. Chci dokázat Watfordu, že se mýlil. Chci říct, že je to už za mnou, ale vždycky to zamrzí, navíc když jsem koupil ve Watfordu barák," prohlásil Vydra.

"Přemýšlel jsem, že bych někde na dvě sezóny zakotvil a byl tam nastálo, ale opakuje se pořád dokola, že každou sezónu měním bydliště. Už bych to nechtěl, ale nedá se nic dělat," přidal bývalý útočník Ostravy, Udine, Brugg či West Bromwiche.

V Readingu se o něj výborně starají, navíc je oblíbencem trenéra Stevea Clarkea. "Nechci říct, že mám úplná privilegia a nemusím trénovat, ale dávají hlavně pozor na to koleno, aby se s ním nic nestalo. Doufám, že už je v pořádku, budu moci trénovat naplno a dostat se do fyzické a střelecké formy, abych pomohl týmu dostat se nahoru. Odtud se bude odvíjet i reprezentace," dodal Vydra.

Reklama

Související témata: