Hlavní obsah

Rosického zranění Wengera trápí, ale nakupovat nemíní. Jen kdyby zaklepal Messi, vtipkoval

Londýn/Praha

Další Rosického zranění a jeho absence odhadovaná na šest týdnů sice dělá trenérovi Arsenalu starosti, jinak ovšem Arséne Wenger humor a dobrou náladu neztrácí. Natož aby se na poslední chvíli sháněl po posilách a přemítal, jakým hráčem v poslední den přestupního termínu ještě doplnit kádr. „Na 99 procent jsem si jistý, že nikdo nový nepřijde. Ale kdyby za deset minut šest zaklepal na mé dveře Messi, samozřejmě mu neřeknu: Vraťte se do Barcelony,“ vtipkoval kouč Gunners pár hodin před uzavřením lednových přestupů.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Rosický se v sobotu po osmi měsících vrátil na trávník, ale minimálně celý únor ale znovu promarodí.

Článek

Rosický, to je jediný problém, který v těchto hodinách Arséne Wenger má a nahlas ho přiznává. Český legionář nastoupil v sobotu po dlouhých osmi měsících k pohárovému duelu proti Burnley, ale zase se zranil a se zhmožděným stehenním svalem je mimo hru.

Wenger si ovšem nemyslí, že by Rosický měl absentovat šest týdnů, jak naznačovaly první odhady.

„Je to pozitivnější, i když víc budeme vědět až po dnešním rentgenovém vyšetření," živí naději, že by závěr sezóny mohl Rosický stihnout.

U anglického reprezentanta Jacka Wilshera si je tím téměř jistý. Vyvrátil tak informace, že se se Wilshere při tréninku opět zranil a jeho návrat se tudíž odkládá.

„Mluvil jsem krátce s trenérem reprezentace Hodgsonem a ujistil ho, že se vše vyvíjí dobře. Musíme být jen trochu opatrní, ale odhaduji, že za čtyři týdny by mohl být zpátky."

Zřejmě i proto půjde Arsenal do dalšího průběhu sezóny bez nových tváří ve svém kádru. Wenger na tiskové konferenci před úterním ligovým duelem proti Southamptonu alespoň tvrdil, že se v posledních hodinách lednového přestupního termínu nehodlá do žádných nákupů pouštět.

„K zázraku může vždy dojít, ale na 99 procent jsem si jistý, že k žádnému podpisu nedojde. Jestliže ale zaklepe za deset šest na dveře Messi, nebudu mu říkat: Vraťte se do Barcelony," vtipkoval kouč Kanonýrů.

„Říkal jsem si, že v tomto přestupním období udělám alespoň jeden transfer, dokonce jsem pomýšlel, že bych jich uskutečnil i víc, ale na trhu se nedostává hráčů. I proto jsem byl po celé období mnohem klidnější, než jsem sám čekal," rozpovídal se Wenger.

Reklama