Hlavní obsah

Trenér Mihajlovič skončil u fotbalistů AC Milán

Trenér Siniša Mihajlovič skončil u fotbalistů AC Milán, předseda klubu Silvio Berlusconi srbského kouče dnes s okamžitou platností propustil. Do konce sezóny mužstvo povede dosavadní trenér juniorky Cristian Brocchi.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Siniša Mihajlovič končí u fotbalistů AC Milán.

Článek

"Děkuji za podporu. Bylo mi ctí!" napsal Mihajlovič po nočním jednání s Berlusconim a výkonným ředitelem klubu Adrianem Gallianim. "Klub by rád Mihajlovičovi poděkoval za oddanost a tvrdou práci, kterou v této sezóně odvedl," uvedli zástupci AC v oficiálním prohlášení.

Sedmačtyřicetiletý Mihajlovič převzal AC před rokem a podepsal dvouletou smlouvu. Osmnáctinásobné italské šampióny dovedl v této sezóně do finále domácího poháru, v lize ale týmu patří až šestá příčka. Na páté místo, zajišťující účast v evropských soutěžích, ztrácí šest kol před koncem sedm bodů. Na vedoucí Juventus má manko propastných 27 bodů.

Mihajlovič se v AC dostal pod tlak takřka okamžitě po začátku sezóny, kdy s týmem prohrál čtyři z úvodních sedmi zápasů. Aktuální série pěti zápasů bez vítězství zřejmě Berlusconiho přesvědčila, že je změna nutná ještě před koncem ligy. AC totiž hrozí, že pokud prohraje i pohárové finále s Juventusem, bude potřetí za sebou v pohárové Evropě chybět.

Reklama

Související témata: