Hlavní obsah

Fotbalisty Brna posílil Zoubele a slovenský útočník Serečin

Brno

Zbrojovka Brno získala první posily pro jarní boj o záchranu ve fotbalové lize. Z Jablonce přišel záložník Lukáš Zoubele a z Banancu Jerevan slovenský útočník Filip Serečin. Vedení čtrnáctého celku tabulky o tom informovalo na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Zoubele zkusí štěstí ve Zbrojovce Brno.

Článek

Devětadvacetiletý Lukáš Zoubele odehrál v lize 131 utkání a naposledy působil v Jablonci. "Je to zkušený hráč, má už něco odkopáno, byť na podzim nehrál. Má za sebou menší trable s kolenem. Měsíc a půl už trénuje, měl by být v pořádku, ale jsme domluvení, že u nás projde jakousi zatěžkávací zkouškou. Do přípravy se každopádně zapojí již 5. ledna," avizoval sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Filip Serečin je pětadvacetiletý slovenský útočník . "Má za sebou trochu nešťastné období, v Ružomberoku nedostával mnoho příležitostí, poté působil v Jerevanu. S oběma hráči jsme předběžně domluvení na přestup," dodal Kudela s tím, že těmito jmény posilování nekončí. "Konkrétně se jedná o dva zkušenější hráče, kteří by mohli rovnou hrát."

Z hostování v Mostě se vrací Muamer Avdić. "Do přípravy se zapojí. Otazník visí nad Michalem Škodou, o něm ještě jednáme. Z juniorky přijde obránce Jakub Šural, trénoval s námi už dříve, nyní se ale stane plnohodnotným hráčem áčka. Větší příležitost dostane i záložník Tomáš Weber, v obou případech se jedná o mládežnické reprezentanty. Šanci v zápasech ale mohou dostat i další, stejně jako v minulých letech," poukázal Kudela.

Stoprocentně zdravý už je David Pašek, v horizontu týdne se do přípravy zapojí také Marković a po něm Mezlík. V pořádku je Šimon Šumbera, který prodělal na konci roku operaci menisku.

Reklama

Související témata: