Hlavní obsah

Plzeň zahájila zimní přípravu, Horváth dorazil na sraz s postavou baletky

Robert NeumannSport.czPrávo
Aktualizováno

O den dřív než Jablonec, o dva dny dřív než Sparta. Plzeňská Viktoria zahájila z trojice aspirantů na mistrovský titul zimní přípravu jako první, hráči ligového lídra se sešli v sobotu dopoledne ve Štruncových sadech. Na konci společné jarní cesty by rádi usedli potřetí na domácí prvoligový trůn.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fotbalisté Viktorie Plzeň v sobotu zahájili zimní přípravu.

Článek
Fotogalerie

„Těšil jsem se moc, tahle parta je fantastická, už mi to chybělo," uvedl obránce David Limberský, který se spoluhráči přivítal v kabině dvě posily - útočníka Aidina Mahmutoviče z Teplic a ostravského stopera Jana Baránka.

„Co se týká příchodů, jsem spokojený. Jak jsem avizoval už na podzim, nechtěl jsem masivní posílení, nýbrž se mi jednalo o kvalitu. To se povedlo," pochvaloval si kouč Miroslav Koubek.

Západočeši angažovali ještě záložníka Egona Vůcha, ten však stráví jaro ještě v Teplicích. Zda přijde do Plzně další nové jméno, není vyloučeno, ovšem podle Koubka je to spíš nepravděpodobné. „Ve fotbale se může stát cokoli, ale momentálně není nic na pořadu dne," sdělil trenér.

Odejde Bakoš?

Naopak kádr Plzně po šesti letech možná opustí útočník Marek Bakoš, o něhož usiluje bratislavský Slovan i kluby ze Synot ligy.

„Další působení Marka ve Viktorii je téma, bude se řešit v nejbližším čase," pověděl Koubek. Ve stavu nemocných je stoper Marián Čišovský, který kvůli zdravotním patáliím nehraje od konce loňského března. A vyhlídky údajně nejsou nadále příznivé... „Nevím, nejsem lékař, předpovědi jsou však negativní," konstatoval Koubek.

Mezi 28 hráči, kteří vyběhli k úvodnímu tréninku přípravy na umělou trávu v Luční ulici, byl i záložník Pavel Horváth. Jeden z nejvýznamnějších strůjců plzeňských úspěchů posledních let proseděl většinu podzimu na lavičce, spekulovalo se, zda v zimě kariéru definitivně neukončí a z role hrajícího asistenta nevklouzne do pozice asistenta na plný úvazek.

Horváth jako baletka

„V tuto chvíli je hráčem," podotkl Koubek s tím, že Horváth, kterému bude v dubnu 40 let, dostane v přípravě šanci stejně jako ostatní.

Po více jak měsíční dovolené dorazil Horváth očividně ve velké psychické pohodě. A podle Limberského i fyzické, neboť jej minuly problémy s nadváhou. „Já jsem v tomto směru problémový, ale letos nic navíc nemám. A Horvi? Ten vypadá jako baletka, takže je všechno v pohodě," smál se Limberský, který věří, že potíže s kolenem, kvůli nimž zmeškal konec podzimní sezóny, definitivně zažehnal.

Viktoriáni se budou do 17. ledna připravovat v Plzni, kde odehrají přátelská utkání s Tachovem (10. ledna) a s Domažlicemi (14. ledna). Poté se vydají poprvé za teplem, v Turecku je stráví devět dnů, po návratu si odskočí k přípravě do Norimberku. Počátkem února pak odletí na herní kemp do španělské Malagy.

Program zimní přípravy Plzně
3. - 16. ledna: příprava v domácích podmínkách
10. ledna: Plzeň - Tachov (Luční)
14. ledna: Plzeň - Domažlice (Luční)
17. - 26. ledna: soustředění v Turecku
19. ledna: Plzeň - Hannover
24. ledna: Plzeň - Legia Varšava
31. ledna: Norimberk - Plzeň
5. - 15. února: soustředění ve Španělsku
7. února: 1. zápas (bude upřesněno)
10. února: 2. zápas (bude upřesněno)
14. února: 3. zápas (bude upřesněno)
21. února: Plzeň - České Budějovice (17. kolo Synot ligy)

Reklama

Související témata: