Hlavní obsah

Hradec začal přípravu s posilou Petrusem a navrátilci z hostování

Fotbalisté Hradce Králové vstoupili do zimní přípravy, ve které se budou chystat na jarní boj o záchranu v nejvyšší soutěži. Trenérské duo Róbert Barborík a Bohuslav Pilný na prvním tréninku přivítalo i útočníka Davida Petruse, který přišel na hostování z Baníku Ostrava.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér fotbalistů Hradce Robert Barborík.

Článek

Votroci si navíc z hostování stáhli Jaroslava Zeleného a Jiřího Janouška, kteří budou bojovat o místo v týmu. Kádr naopak opustil Matěj Kotiš, který se vrátil do Varnsdorfu. Z podzimní sestavy už v Hradci nejsou Hynek Prokeš, Pavel Čermák, Pavel Šultes a také Marek Kulič, který ukončil kariéru. Po dlouhodobém zranění se do přípravy zapojí brankář Jiří Lindr, Petr Schwarz, Ondřej Kraják a Matěj Ptáček.

"V létě jsme tým hodně změnili, proto teď chceme kádr především stabilizovat. Kromě Petruse bychom ale ještě chtěli někoho přivést. Jednáme o hráči na stoperský post a uvidíme, jak to bude vypadat se Zeleným a zraněným Shejbalem. Jinak bychom museli ještě někoho udělat na levou stranu zálohy," řekl generální ředitel Richard Jukl pro klubový web.

Hradci se na podzim nedařilo. V 16 zápasech získal jen 11 bodů a vstřelil 12 branek. V závěru podzimu však zabral a v posledních třech kolech vždy bodoval. To dává trenérovi Pilnému naději, že má tým na jaře na to, aby se dostal z posledního místa a zabojoval o setrvání v lize.

"S jedenácti body nemůžeme být spokojení a nezbývá nám než věřit, že se přes zimu připravíme tak, abychom na jaře byli schopní bojovat o záchranu," řekl Jukl. "Naděje na záchranu stále je. A pokud nějaká naděje je, tak by se všichni měli rvát o to, aby jiskra naděje nezhasla příliš brzy. Pokud mužstvo v naději vydrží až do konce, tak jaro bude zajímavé. Hradec již totiž ledaskdo odepsal. Musíme ale do každého utkání jít s odhodláním vyhrát jako do posledního duelu s Brnem," prohlásil Pilný.

Trenéři spoléhají na Petruse s Vaněčkem

Důležité bude zapracovat na ofenzivě, v níž má pomoci i nová posila Petrus. "David je jiný typ útočníka než Pavel Dvořák s Davidem Vaněčkem. Jeho předností by měla být rychlost, kterou bychom chtěli využít v brejkových situacích," naznačil Pilný.

Doufá také, že se do formy dostane Vaněček, který zatím po zranění nepodává takové výkony, jako když týmu vystřílel postup z druhé ligy. "Do top formy má ještě hodně daleko. Nějaké zápasy od začátku již odehrál, ale stále to není ten David Vaněček, jakého známe z minulé sezóny. Věřím, že přes zimu udělá velký kus práce a na jaře se prosadí," dodal kouč.

Tým se bude připravovat především v domácím prostředí, kde využije umělých povrch v areálu Slavie Hradec Králové. Rovněž se zúčastní Tipsport ligy, kde se utká ve skupině v Mladé Boleslavi s domácím celkem, Varnsdorfem a Pardubicemi. Kondiční soustředění absolvuje v Ústí nad Orlicí. Během přípravy se Hradec utká také s Brnem, Znojmem, Táborskem, Vlašimí a generálkou na jaro bude zápas proti Jirnám.

Reklama

Související témata: