Hlavní obsah

Není to oslabení, Miller má kvality i zkušenosti, říká Lavička o náhradě za zraněného brankáře Bičíka

Zranění jedničky Davida Bičíka, který se v pátek podrobil operaci kolene, jej rmoutí. Na druhou stranu je kouč Sparty Vítězslav Lavička potěšen bleskovou reakcí letenského managementu, který angažoval mladoboleslavského brankáře Miroslava Millera. „Kvituji příchod Mirka, o jeho kvalitách a zkušenostech dobře víme," řekl Lavička po druhé ze dvou sobotních příprav (výhra 2:1 nad Trenčínem, 0:0 s Trnavou).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Vítězslav Lavička během prvního tréninku zimní přípravy na Strahově.

Článek

Je pro vás nyní jednoznačnou jedničkou pro jaro Štěch?

Nechci dělat větší závěry. Marek Štěch odchytal většinu zápasů v přípravě, nevedl si vůbec špatně, vysokou výkonnost naznačil už v konci podzimu, kdy naskočil namísto zraněného Davida Bičíka. Máme před sebou ještě několik zápasů, až na konci přípravy definitivně určíme, kdo půjde do jara v pozici jedničky.

Miller však stál v lize naposledy v brance před 14 měsíci, bude i tak bojovat o pozici jedničky?

Samozřejmě, i s tím sem přichází. Víme a známe kvality Marka Štěcha, víme ale i o kvalitách a zkušenostech Mirka Millera.

Zvažovali jste i jiná jména?

„Ano, nechci být však konkrétní. Je to v dikci trenéra brankářů Pavla Srníčka, s ním jsme situaci konzultovali, rozhodli jsme se pro tuto.

Byla ve hře také varianta, že si vypomůžete z vlastních zdrojů?

I to jsme zvažovali. Máme talentovaného Vojtu Vorla, vychytal proti Trnavě čisté konto, ovšem nechtěli jsme, vzhledem k jeho malým zkušenostem s dospělým fotbalem, jít do rizika, nechtěli jsme pouze jeho nechávat v roli dvojky.

Vnímáte současný stav na brankářské pozici jako oslabení?

Nikoli. Vždycky je pro trenéry klidnější, pokud mají k dispozici kompletní brankářský tým, ale zranění prostě fotbal přináší. Kvituji, že vedení dokázalo rychle reagovat.

Cítíte, že by mohl být Štěch lepší než Bičík?

Nechci spekulovat. David odváděl velmi solidní práci v části podzimu, teď je na marodce. Uvidíme, jak se to vyvine dál.

Byl jste spokojený se zápasy s Trenčínem a Trnavou?

Musím říct, že ano. Mrzí mě jediná věc - koncovka. Při dobré kombinaci jsme si vytvořili množství šancí, jenže produktivita nebyla dobrá. V zakončení máme rezervy.

Odpolední utkání s Trnavou mělo i díky přítomnosti slovenských fanoušků vynikající kulisu, Zažil jste v přátelských duelech někdy něco podobného?

Před lety proti Fenerbahce Istanbul v Rakousku, kde bylo přítomno hodně tureckých fanoušků. Když jsem se dozvěděl, že se do Prahy chystají i příznivci Trnavy, měl jsem trošku obavy, aby to proběhlo jak má. Proběhlo to však úplně bez problémů, zápas měl rámec soutěžního utkání.

Reklama

Související témata: