Hlavní obsah

Plzeň - Legia Varšava 1:2Viktoria v Turecku podruhé padla, prohru zmírnil Mahmutovič

Belek

Fotbalisté Plzně se proti kvalitním soupeřům na soustředění v Turecku neprosadili. Po porážce 0:1 s Hannoverem dnes podlehli také Legii Varšava 1:2. Polský tým, který v létě jen administrativní chybou přišel o postup do play off kvalifikace Ligy mistrů, vedl o dva góly, ke konci zápasu korigoval skóre střídající Mahmutovič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutný plzeňský záložník Daniel Kolář.

Článek

Zápas byl duelem lídrů české a polské ligy. Legia se chystá na jarní vyřazovací boje Evropské ligy, kde narazí na Ajax. Již do přestávky získala dvoubrankové vedení.

Do druhého dějství poslal trenér Koubek na hřiště pět čerstvých hráčů. Polský tým hrozil především z brejků, Viktorii několikrát podržel brankář Bolek. Plzeň se v závěru přece jen branky dostala, když se po Horváthově rohu prosadil Mahmutovič. Vyrovnat se již viktoriánům nepodařilo.

„Nezačali jsme opět dobře a dostali poměrně brzo gól. Pak jsme se zlepšili a vyrovnali hru, měli i šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Hráči Legie pak zvýšili náskok a to už se těžko dotahovalo. Ve druhé půli jsme byli lepší, ale dokázali jsme jen snížit," zhodnotil zápas obránce Radim Řezník.

V pondělí se tým vrací do Plzně, v sobotu 31. ledna nastoupí v dalším přípravném zápase na hřišti Norimberku.

Přípravné fotbalové utkání v Turecku:
Viktoria Plzeň - Legia Varšava 1:2 (0:2)
Branky: 83. Mahmutovič - 21. Kucharczyk, 40. Orlando Sa z pen.
Sestava Plzně: Bolek - Řezník, Baránek (46. Hubník), Procházka (46. Hejda), Limberský (60. Tecl) - Hrošovský (67. Hořava), Vaněk (75. Horváth) - Petržela (46. Rajtoral), Kolář, Pilař (46. Kovařík) - Holenda (46. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.

Reklama

Související témata: