Hlavní obsah

Dudovi jsem se omluvil hned na hřišti a ještě na hotelu, hájí se Limberský

Fotbalisté Viktorie Plzeň mají za sebou oba přípravné zápasy v rámci soustředění v turecké Antálii. V sobotním duelu s Legií Varšava (1:2) došlo po faulu Davida Limberského k zranění záložníka Legie Ondreje Dudy, které ze strany polského klubu vyvolalo pobouřenou reakci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Plzně David Limberský.

Článek

Faul Davida Limberského na Ondreje Dudu

V jedenácté minutě přípravného utkání došlo k souboji, po kterém musel nedobrovolně opustit hřiště zraněný slovenský záložník Legie Ondrej Duda.

„Jednalo se o situaci, ve které rozhodovaly desetiny vteřiny. Já bohužel přišel do souboje později, než jsem chtěl. Osobně mě mrzí vyjádření, která za nešťastnou situaci hledají úmysl zranit protihráče," říká k incidentu David Limberský pro klubový web.

„Ondrejovi jsem se omlouval bezprostředně po střetu a po mém vystřídání jsem se pokoušel vše vysvětlit také hráčům a trenérům Legie přímo na lavičce. S Ondrejem jsem byl v kontaktu i na hotelu, zopakoval jsem, jak mě mrzí jeho zranění a popřál mu brzké uzdravení. Věřím, že se co nejdříve vrátí na fotbalové trávníky," dodává Limberský.

Hráčům za fauly nikdy netleskám, ujišťuje Koubek

V prohlášení prezidenta Legie Boguslawa Lesnodorskiho zazněla také výtka směrem k trenérovi Miroslavu Koubkovi, který údajně svým hráčům za podobné zákroky tleskal.

„Toto chci razantně odmítnout. Popsaný výrok prezidenta je daleko za hranou fotbalové etiky a já se chci ohradit vůči nařčení, že bych se měl kdykoli takového chování dopustit, neboť toto prohlášení zkrátka není založené na pravdě," zdůrazňuje kouč Koubek.

„Současný stav slovenského reprezentanta Dudy mne mrzí, přeji mu, aby se dal co nejdříve dohromady a do budoucna se mu podobná zranění vyhýbala," uzavírá Miroslav Koubek.

Reklama

Související témata: