Hlavní obsah

Jen blbé mužstvo se vystřílí v přípravě, citoval hradecký kouč Pilný slova trenérského doyena Škorpila

Brozany

Pro hradecké „votroky“ docela povzbudivé zjištění. Nejenže vyhráli zimní Tipsport ligu, ale na cestě za prvenstvím porazili všechny soupeře, kteří jim přišli do cesty. A co víc - dávali i góly. Celkem patnáct jich v pěti turnajových zápasech fotbalisté Hradce Králové figurující po podzimu v ligové tabulce na poslední příčce nastříleli. „Povzbudivé, příjemné, ale tím to také končí. Jarní liga bude o něčem úplně jiném,“ zůstává nad věcí Bohuslav Pilný, jeden z koučů tvořících trenérský triumvirát na lavičce „votroků“.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Tomáš Malinský z Hradce střílí gól, vlevo je gólman Kamil Hajdušek z Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Turnajem jste ale prošli suverénně, ba co víc, porazili jste i ligové soupeře, na něž jste narazili. Mladou Boleslaví ve skupině, i třeba České Budějovice ve finále.

Pravdou je, že se nám herně dařilo, i góly jsme dávali, ve všech zápasech jsem na hráčích viděl chuť, kterou do fotbalu měli. Měli jsme k dispozici dvě jedenáctky a ukázalo se, že konkurence, která v kádru panuje, je jenom ku prospěchu. Hráči se musí o své místo v sestavě rvát.

Po podzimu jste skončili v tabulce na poslední příčce, takže primát v zimní lize a výhry nad ligovými protivníky by měly vašim svěřencům pozvednout před jarem sebevědomí.

Je sice hezké a příjemné, že se v přípravě vítězí a že jsme zimní turnaj vyhráli, ale nemůžeme se plácat po ramenou. Spíše by nám to mělo dodat motivaci do další práce.

Motivací by mělo být i nesporné zlepšení, které je na fotbalovém projevu vašeho celku patrné. Je vidět, že se práce triumvirátu Škorpil - Pilný - Barborík začíná projevovat.

Změnili jsme některé věci, tlačíme na hráče, aby pracovali jako tým, chceme na nich, aby se do ofenzivy zapojovali ve větším počtu. Výsledkem je zlepšená střelecká produktivita, neboť najednou dáváme i góly. Ale jak tvrdí pan Škorpil: Jen blbé mužstvo se vystřílí v přípravě. Proto doufáme, že branky budou padat i na jaře v lize.

Do kádru jste zařadili hned několik mladých hráčů, kteří vnesli do projevu vašeho mužstva pohyb, rychlost a patřičnou agresivitu. I s nimi jste asi spokojen.

Talentované hráče v Hradci máme, takže není důvod, aby nedostávali v přípravě příležitost. Už na podzim jsme ji dávali Trubačovi, teď se mohou ukázat další.

Několik nových akvizic jste si přivedli i na zkoušku. Řekli si už o angažmá?

Martin Nosek nás svými výkony přesvědčil, že by zůstat měl, v testování Španěla Tita budeme dál pokračovat. Vypadá solidně, po fotbalové stránce jde o velice zajímavého hráče, jemuž ale zatím schází potřebná fyzická připravenost.

Po vleklém zranění se na trávníky vrací i Vaněček, který v loňské sezóně obstarával střelbu a hradecké góly. Ten by měl být pro záchranářské boje rovněž přínosem.

Hlavně napomůže k ještě větší konkurenci v mužstvu. My ale očekáváme góly nejen od něho či od Dvořáka, ale i od dalších hráčů, kteří se do sestavy dostanou.

Do startu ligy zbývá de facto celý měsíc, takže času ještě máte relativně dost. Jaké jsou tedy únorové plány hradeckého trenérského triumvirátu?

Vyladit formu tak, aby v únoru gradovala. K čemu by byly výhry v přípravě, kdybychom na ně nenavázali v lize?! Další zápasy s Brnem, Znojmem a proti Vlašimi by k tomu měly posloužit, stejně jako krátké soustředění v Polsku, kde se utkáme s Katovicemi.

A pak už přijde ligové jaro a pro vás jediný úkol - zachránit „votroky" v nejvyšší soutěži.

Bude to o nervech, ale ty jsme si užívali už loni na jaře, kdy jsme se až do posledního kola rvali o postup. Teď v lize jsme a je naší povinností udělat vše, abychom ji pro Hradec zachránili. Jednoduché to vzhledem k bodovému zisku a postavení v tabulce nebude, ale nemáme co ztratit. Všichni už nás odepsali, ale my budeme hrát v každém zápase na výhru a zkusíme situaci u dna tabulky ještě zamotat.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články