Hlavní obsah

Slavia nakonec získala Maďara Tamáse z AC Milán

Fotbalisté pražské Slavie získali krátce před odletem na soustředění do Turecka tolik očekávanou posilu. Do Edenu přichází na půlroční hostování s opcí na trvalý přestup levý bek Krizstián Tamás z AC Milán. Informují o tom webové stránky vršovického celku. Do pražského celku se také z Košic vrací Dávid Škutka. Slovenský útočník původně měl v MFK hostovat až do konce sezóny.

Foto: Slavia.cz

Nová posila fotbalové Slavie - levý bek Krizstián Tamás.

Článek

Devatenáctiletý Tamás už v prosinci v Edenu uspěl na testech, ale vedení milánského klubu ho původně nechtělo uvolnit. "V době, kdy se ten příchod nedařilo dotáhnout do konce, to byl právě Krisztián, kdo chtěl do Slavie přijít, a výrazně pomohl tomu, že se nakonec tento příchod podařilo zrealizovat," řekl trenér sešívaných Miroslav Beránek.

"V mezibloku před Vánocemi nás přesvědčil. Má velmi dobrou levou nohu, je dobrý v defenzivě a hlavně kvalitně podporuje útok," doplnil Beránek.

Tamás v mládežnických kategoriích nastupoval za Újpest a Szombathely Haladás, odkud ho v roce 2011 přes zájem Arsenalu nebo Tottenhamu získalo AC. Zadák, který si vysloužil přezdívku maďarský Gareth Bale, od léta hostoval ve Varese v druhé italské lize. Po dotažení administrativních detailů by se měl maďarský mládežnický reprezentant ke slávistům připojit na soustředění v Turecku.

Vrací se i Škutka

Škutka opustil Košice těsně před odletem týmu na soustředění. "Po oboustranné dohodě mu končí hostování ze Slavie Praha. Vrací se do mateřského klubu, kde se rozhodne o jeho nejbližších krocích," uvedl na stránkách slovenského klubu sportovní ředitel Ján Lesniak.

Šestadvacetiletý útočník Škutka přišel do Slavie v lednu 2013 právě z Košic, kde byl tehdy druhým nejlepším kanonýrem slovenské ligy. Celkem za vršovický tým nastoupil k 26 ligovým zápasům a vstřelil tři góly. Na jaře hostoval v Baníku Ostrava a během osmi zápasů jednou skóroval. Na podzim se Škutka v 15 duelech za Košice trefil třikrát.

Reklama

Související témata: