Hlavní obsah

Norimberk - Plzeň 2:3Hattrick za půl hodiny. Plzeňský Mahmutovič zářil v přípravě s Norimberkem

Norimberk
Aktualizováno

Za třicet minut a bylo hotovo. Tři přesné zásahy bosenského útočníka Aidina Mahmutoviče zajistily fotbalistům Plzně vítězství v přípravném utkání na hřišti německého druholigového celku z Norimberku. Západočeši nakonec zvítězili poměrem 3:2. Zatímco viktoriáni jsou přibližně v polovině přípravy na jarní část sezóny, pro německého soupeře se jednalo o generálku před startem druhé bundesligy.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Aidin Mahmutovič.

Článek

"Je dobře, že jsme po dvou porážkách v Turecku dokázali zvítězit. Proti těžkému soupeři se samozřejmě jedná o povzbuzení do další práce," řekl trenér Miroslav Koubek.

"Norimberk je velmi kvalitní tým, v duelu nás předčil v agresivitě a získávání odražených míčů, my jsme naopak byli silnější na míči. Podnikali jsme nebezpečné kontry, které jsme také zásluhou Aidina Mahmutoviče dokázali třikrát přetavit v branku," hodnotil kouč.

Plzeň nastoupila v nejsilnějším složení, když do základní sestavy nasadila obě hlavní zimní posily Baránka a Mahmutoviče. Právě bosenský útočník byl hlavní postavou zápasu a ve 13. minutě otevřel skóre po přihrávce Limberského.

Norimberk sice srovnal zásluhou Kerka, ale Mahmutovič se ještě do poločasu trefil dvakrát a zaznamenal premiérový hattrick v dresu Viktorie. Domácím se po změně stran a řadě střídání povedlo jen snížit z penalty, Plzeň už výhru nad tradičním německým celkem uhájila.

Pochvala od kouče Koubka

"Za góly jsem rád, ale důležitější je, že jsme dnes vyhráli. Po dvou porážkách v Turecku, kde jsme ale vstřebávali velkou zátěž, mě těší, že jsme utkání zvládli," řekl Mahmutovič. "Snažil jsem se hodně nabíhat a spoluhráči mi posílali krásné míče. Třetí gól byla trochu chyba stopera, kterou jsem dokázal využít," dodal.

Mahmutovič si vysloužil pochvalu i od trenéra Koubka. "Aidinův výkon se samozřejmě nedal přehlédnout, prezentoval se velmi zkušeným a sebevědomým způsobem. Nicméně dobře po většinu utkání pracovalo celé mužstvo," řekl Koubek. Plzeň se nyní bude připravovat v domácích podmínkách a ve čtvrtek zamíří na další herní soustředění do Španělska.

V dalších zápasech ligových týmů porazili hradečtí votroci Znojmo 4:0, Liberec se i díky proměněné penaltě Marka Bakoše radoval z výhry 2:1 nad Slovanem Bratislava. České Budějovice podlehly 0:2 Pardubicím, Slovácko nestačilo na Györ, Teplice remizovaly s Uralem Sverdlovsk a Brno zdolalo 2:0 Dunajskou Stredu. Klokani podlehli Ferencvárosu Budapešť.

Boleslav podlehla Bröndby

Mladá Boleslav vstoupila do přípravného turnaje Atlantic Cup porážkou 0:2 s Bröndby Kodaň. O výsledku rozhodl nepovedený úvod druhé půle, kdy během jediné minuty inkasovali Středočeši oba góly.

Zatímco první poločas byl poměrně vyrovnaný a bez větších šancí, ve druhém mělo jasně navrch Bröndby. To se do vedení dostalo v 52. minutě, kdy po standardní situaci přiťukl bývalý obránce Liverpoolu Daniel Agger míč spoluhráči Dumičovi, který překonal brankáře Hrušku. Hned minutu nato nezvládla Mladá Boleslav rozehrávku a švédský reprezentant Johan Elmander šel sám na Hrušku, kterému přesnou střelou nedal šanci.

Kodaň měla další šance, ale Mladá Boleslav už se ubránila. Ke snížení se však sama nedostala. Další utkání na turnaji, kterého se účastní také Jablonec, sehrají Středočeši v úterý proti Midtjyllandu.

Přípravné fotbalové zápasy:
Norimberk - Plzeň 2:3 (1:3)
Branky: 28. Koch, 71. Schöpf z pen. - 13., 34. a 43. Mahmutovič.
Sestava Plzně: Kozáčik - Řezník, Procházka, Baránek, Limberský (46. Kovařík) - Hrošovský, Vaněk (60. Hejda) - Petržela (46. Rajtoral), Kolář (46. Chramosta), Pilař (65. Holenda) - Mahmutovič (55. Tecl). Trenér: Koubek.
Györ - Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 19. Priskin.
Sestava Slovácka: Heča - Šimko, Košút, Prajza, Mezlík - Civič, Havlík, Šumulikoski, Trávník, Hlúpik - Došek.
Od 62. minuty: Heča - Reinberk, Prajza, Rada, Břečka - Civič, Kalouda, Valenta, Galuška, Sadílek - Zajíc. Trenér: Habanec.
Teplice - Ural Sverdlovsk 2:2 (0:1)
Branky: 80. Stratil, 82. Táborský - 30. a 87. Smolov.
Sestava Teplic: Grigar - Hora, Lüftner (75. Hošek), Jablonský, Vondrášek (60. Stratil) - Takács, Ljevakovič - Chukwuma (46. Nivaldo), Vachoušek (58. Mozol), Potočný - Salami (56. Táborský). Trenér: Ščasný.
Liberec - Slovan Bratislava 2:1 (2:1)
Branky: 34. Bakoš z pen., 45. Moustapha - 27. Kubík.
Sestava Liberce: Lukáč - Sus, Pimpara, Karišik, Mudra - Obročník, Soungole - Moustapha, Šural (46. Luckassen), Frýdek (46. Kaiser) - Bakoš (46. Hadaščok). Trenéři: Kotrba a Csaplár.
Hradec Králové - Znojmo 4:0 (3:0)
Branky: 31. a 45. P. Dvořák, 33. Halilovič, 78. Plašil.
Sestava Hradce: Kuciak - Holeš, Chleboun (46. Rolko), Plašil, P. Mareš - P. Černý (46. Janoušek), Zorvan - Štípek, Halilovič, Malinský (46. Vlkanova) - P. Dvořák (46. Vaněček, 62. P. Dvořák). Trenéři: Barborík a Pilný.
České Budějovice - Pardubice 0:2 (0:1)
Branky: 12. Petráň, 60. Fikejz.
Sestava Č. Budějovic: Křížek - Janotka, Lengyel (74. Havel), Podstavek, Hanzlík - Pešek, Kladrubský (46. Volešák), Řezáč (74. Švantner), Michal Škoda - Kalod (46. Vaněk), Linhart. Trenér: Urban.
Zbrojovka Brno - Dunajská Streda 2:0 (2:0)
Branky: 18. Fischer, 45. Markovič.
Sestava Brna: Doležal - Šural (78. Malík), Jugas, P. Buchta - Hyčka, Fischer, Serečin, Šumbera - Slančík (86. Vávra), Klán (74. Pašek), Markovič (65. Brigant). Trenér: Kotal.
Ferencváros Budapešť - Bohemians Praha 1905 4:2 (2:1)
Branky: 74. a 81. Lamah, 15. Somalia, 32. Mateos z pen. - 14. Mikuš, 87. Škerle.
Sestava Bohemians 1905: Švenger - Pauschek, Škerle, Šmíd (46. Gajič), Šírl - Cicman (63. Bratanovič), Jindřišek, M. Jarolím, J. Rada, Havel (46. Mosquera) - Mikuš (63. Bartek). Trenér: Pivarník.
Bröndby Kodaň - Mladá Boleslav 2:0 (0:0)
Branky: 53. Dumič, 54. Elmander.
Sestava M. Boleslavi: Hruška - Kysela, Navrátil, Hůlka (45. Koch), Bořil - Ščuk, Kúdela (60. Vacek) - Skalák (60. Zahustel), Magera (82. Albina), Ďuriš (60. Vukadinovič) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.

Reklama