Hlavní obsah

Že se nehodím do Sparty? Váchovi jsem se jenom zasmál, říká Mahmutovič

Marbella

Mohl si vybrat: Plzeň nebo Sparta. Nabídka mu přilétla od obou nejlepších českých klubů. Aidin Mahmutovič dal přednost Viktorii, byť na Letné by měl mnohem zajímavější finanční podmínky, údajně až o 80 tisíc korun měsíčně víc. „Chci získat titul, podle mě je větší šance v Plzni, i proto jsem šel sem. Věřím, že to byl správný krok,“ řekl po dopoledním tréninku v Marbelle.

Foto: Sport.cz

Plzeňský útočník Aidin Mahmutovič se do slovní přestřelky s Lukášem Váchou pouštět nechce.

Článek

Trénink Plzně na soustředění ve Španělsku.

Záložník Sparty Lukáš Vácha si však do největší zimní posily Západočechů nedávno píchnul. Uvedl, že by se do Sparty stejně nehodil. Co na to bosenský útočník? „Tomu jsem se jenom zasmál," hlesl Mahmutovič, který odmítá slovní konfrontaci. „Nemám potřebu to komentovat. Soustředím se na sebe, na své výkony. Nejsem takový, abych hodnotil jiné hráče."

Neřekne to, ovšem zákonitě jedním ze zásadních důvodů, proč si plácl s Viktorií, je přílišná dominance Davida Lafaty v útoku Sparty. Který byl další? „Myslím, že v Plzni je větší šance vyhrát titul. Doufám, že se to potvrdí. Prostě jsem viděl, že to pro mě bude lepší. Plzeň má silné záložníky, celý tým je dobrý, nevidím důvod, proč by mi její hra neměla sedět," podotkl Mahmutovič. Zatím mu vyhovuje, v přípravě už nastřílel pět gólů, včetně hattricku Norimberku.

„Těší mě, že se mi daří. Jako útočník góly dávat potřebuju, abych si věřil. Je jedno, jestli je dám v přípravě nebo na tréninku. Budu se snažit, abych nějakými přispěl k titulu," uvedl Mahmutovič, jehož tři góly Norimberku neunikly pozornosti nového trenéra bosenské reprezentace Baždareviče. Prohlásil, že jej bude sledovat. Nosí v sobě Mahmutovič naději, že konečně pronikne do národního týmu?

„Předchozí kouč Sušič pořád točil jen šestnáct hráčů, nikoho jiného nepovolával. Teď cítím šanci," tvrdí útočník. Pokud by si mohl vybrat, jestli titul s Plzní, nebo pozvánku do reprezentace, zvolil by prý první možnost. „Vzhledem k tomu, že jsem se do osmadvaceti do nároďáku nedostal, upřednostnil bych spíš ten titul. Ale uvidíme, třeba vyjde obojí, to by bylo úplně nejlepší."

Reklama