Hlavní obsah

Plzeň - Krasnodar 0:2Pohroma pro Plzeň! Generálka jí nevyšla, navíc přišla o Řezníka

Marbella

Fotbalistům Viktorie Plzeň se generálka před startem jarní části Synot ligy nepovedla. Úřadující český vicemistr prohrál na závěr španělského soustředění v Marbelle s ruským Krasnodarem 0:2. Víc než porážka však mrzí Západočechy zranění obránce Radima Řezníka, který sobotní zápas nedokončil kvůli potížím s pravým kolenem a odjel do nemocnice na vyšetření s podezřením na přetržený křížový vaz.

Foto: Robert Neumann, Právo

Zraněný plzeňský obránce Radim Řezník odjíždí sanitkou do nemocnice.

Článek

Jednou rukou bušil do trávy, druhou se držel za koleno. Řval bolestí. Pro plzeňského beka Řezníka skončila sobotní generálka na jaro ve španělské Marbelle krutě. Dvacet minut před koncem utkání se po nezaviněném souboji se soupeřem zranil. Podle všeho těžce. Vznáší se nad ním diagnóza, které se každý fotbalista bojí jako čert kříže: přetržení kolenního vazu.

Ihned po utkání jej odnesli do sanitky a osmadvacetiletý bek odcestoval do nemocnice. Ve Španělsku mu však provedou pouze rentgen, z něhož přesnou diagnózu sestavit nelze. Vyšetření na magnetické rezonanci se Řezník podrobí až po nedělním návratu do Česka.

Pokud se ovšem potvrdí nejhorší diagnóza, bude Plzni minimálně půl roku chybět. Pro muže, který v poslední době nakukoval do národního týdnu, je to kruté. Navíc si poranil stejné koleno, na němž před lety podstoupil plastiku křížových vazů, když působil v Baníku Ostrava.

Koubek: Nevypadá to dobře

„Spíš než výsledek mě štve zranění Radima, které je vážnější, je to komplikace," povzdechl si kouč Viktorie Miroslav Koubek. „Nechci ale střílet od boku, uvidíme po vyšetřeních. Nicméně nevypadá to dobře," dodal.

Kormidelník Západočechů nemohl být spokojen ani s výsledkem. Čtvrtý celek ruské nejvyšší soutěže šel do vedení v 11. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou Islanďan Sigurdsson. Po změně stran pak Krasnodar náskok pojistil. Gólovou dorážku vyrazil Limberský z brankové čáry rukou a následovala penalta, kterou proměnil Joaozinho. Rozhodčí ukázal Limberskému červenou kartu. Viktorii sice povolil dohrát zápas v jedenácti (místo Limberského přišel na hřiště Kovařík), zkorigovat stav se však Západočechům už nepodařilo.

Přípravné fotbalové utkání ve Španělsku:
Viktoria Plzeň - FK Krasnodar 0:2 (0:1)
Branky: 11. Sigurdsson, 56. Joaozinho z pen. ČK: 55. Limberský (Plzeň).
Plzeň: Bolek - Řezník (71. Tecl), Hejda, Procházka, Limberský (56. Kovařík) - Hrošovský, Hořava (46. Vaněk) - Petržela (46. Rajtoral), D. Kolář, Pilař - Mahmutovič (62. Holenda). Trenér: M. Koubek.

Reklama

Související témata: