Hlavní obsah

Brno - Dukla 0:1Dukla vyhrála v Brně gólem Bergera z penalty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Berger (penalta) 0 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Brna prohráli v sobotním 17. kole první ligy s Duklou Praha 0:1 a zkomplikovali si záchranářské práce. Jedinou branku vstřelil v 65. minutě z pokutového kopu Tomáš Berger. Zbrojovka tak navázala na podzimní sérii nezdarů a z posledních pěti domácích zápasů počtvrté prohrála. Naopak Dukla ukončila 300 minut dlouhý střelecký půst.

Článek

Trenér Brna Kotal zařadil do základní sestavy dvě nové posily středopolaře Radka Buchtu a útočníka Čtvrtníčka. Citelně ale chyběl zraněný kapitán týmu Zavadil, který by vtiskl hře Zbrojovky systém.

Dukla začala opatrně, spoléhala na zajištěnou obranu. Postupně ale poznala neškodnost protivníka a začala přebírat iniciativu. Do útočení se po křídle často zapojoval po pravé straně obránce Karavajev, z jehož akcí hrozilo největší nebezpečí. Ovšem Dukle chyběla finální přihrávka, kterou by se uvolnila k zakončení. Největší šancí měli hosté po půlhodině hry, kdy dělovku stopera Štetiny jen s obtížemi vyrazil brankář Hladký.

Po celý úvodní poločas Zbrojovka zápolila s přesností v přechodu do protiútoku a většina akcí končila hned po první pokažené přihrávce. Většinu nakopávaných míčů zase sbírali zadáci Dukly.

Probuzení Brna přišlo pozdě

Špatnému výkonu Brňanů se po změně stran připojila i Dukla, která si stále udržovala územní převahu, v koncovce ale byla neškodná. Ojedinělé pokusy ze střední vzdálenosti mířily daleko mimo branku. Až v 65. minutě se prokličkoval domácí obranou Považanec, kterého srazil v pokutovém území Jugas a nařízenou penaltu Berger proměnil.

V 72. minutě mohli hosté po zaváhání domácích obránců přidat druhý gól, ovšem v rozhodující chvíli Blažek netrefil branku. V závěrečné čtvrthodině se Brňané probrali, vypracovali si několik šancí, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

Zbrojovka Brno - Dukla Praha 0:1 (0:0)
Branka: 65. Berger z pen. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Mokrusch. ŽK: R. Buchta, Košťál - Považanec, Berger. Diváci:3890.
Brno: Hladký - Jugas, Košťál, Keresteš - Pašek, Fischer (65. Zoubele), R. Buchta, Sýkora (52. Malík) - Vávra, Čtvrtníček, Brigant (72. Markovič). Trenér: Kotal.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Marek Hanousek - Berger (90. Hlinka), Jan Blažek (83. Vorel), Juroška (70. Jakub Mareš). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: