Hlavní obsah

Nezasloužili jsme si nic, tvrdil po prohře se Slováckem rozzlobený brankář Jihlavy Blažek

Čestmír FolkSport.czPrávo

Jihlavští fotbalisté na cestě za záchranou v první lize pořádně klopýtli. Slovácku podlehli před svými fandy 0:1 a to ještě hosté několik dalších vyložených šancí zahodili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jihlavský brankář Jaromír Blažek

Článek

„Jsem hrozně zklamaný. Slovácko nás jednoznačně přehrálo a tři body si odvezlo zcela zaslouženě," uznal kouč celku z Vysočiny Luděk Klusáček. „Díky tomu, že hosté promarnili další tutovky, jsme byli až do konce utkání stále ve hře aspoň o remízu. Těžko jsme ji ovšem mohli získat, když jsme už podruhé na jaře nedokázali vstřelit branku. Musíme si chyby zanalyzovat a z porážky se oklepat. Za týden proti Jablonci se budeme chtít prezentovat mnohem lepší výkonem," plánoval Klusáček.

Notně naštvaný opouštěl hřiště jihlavský gólman Jaromír Blažek. „Naši hru ani nechci hodnotit. Jsem rozzlobený, mám pocit, že náš tým neodevzdal na hřišti to, co by se na první ligu slušelo. Nezasloužili jsme si nic," tvrdil rezolutně.

Zejména výkon Jihlavy v prvním poločase se Blažkovi vůbec nelíbil. „Po pauze jsme se trochu zlepšili, ale to bylo málo. Pokud budeme takhle pokračovat, netuším, jak si povedeme s jinými soupeři," měl v hlavě už příští duel se silným Jabloncem.

Kalouda druhou šanci nevyužil

Fotbalisté Slovácka naopak odjížděli do Uherského Hradiště v dobré náladě. „Máme za sebou povedený zápas. Oproti premiérovému jarnímu duelu s Jabloncem jsme se výrazně zlepšili. Jen jsme měli z mnoha střeleckých příležitostí přidat druhý gól. Naštěstí jsme i tak vyhráli, a tak kvůli tomu nemusíme nijak zvlášť smutnit," přemítal kapitán Slovácka Libor Došek.

Tu největší tutovku zahodil záložník Luboš Kalouda. „Ani se nedivím, že se kdekdo chytal za hlavu. Byla to moje chyba, balón mi sjel po noze. Naštěstí jsem ale předtím už jednu branku dal, a tak jsme si odvezli tři body, které jsou pro nás vzhledem k našlapané tabulce strašně důležité," oddechl si.

Také trenér Slovácka Svatopluk Habanec litoval, že jeho mužstvo nenavýšilo náskok. „Nejen Kalouda, ale i Kerbr, Došek či Diviš mohli skórovat. Nepodařilo se jim to, avšak s předvedenou hrou jsem velmi spokojený. Samotného mě překvapilo, kolik prostoru jsme od domácích na jejich polovině dostali. Teď bude ovšem pro nás klíčové potvrdit cenné vítězství v domácím duelu s posledním Hradcem," hleděl Habanec už dopředu.

Reklama