Hlavní obsah

Lavička Lafatu kvůli penaltě nezatratí

Smutný, ale vyrovnaný byl pro remíze 1:1 na Bazalech kouč fotbalové Sparty Vítězslav Lavička. Ztráta dvou bodů může hrát v konečném účtování Synot ligy důležitou roli. Jablonec se přiblížil na dva body, a Sparta tam ještě jede, Plzni naopak nabídla před nedělním duelem s posledním Hradcem tříbodový trhák...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Vítězslav Lavička

Článek

„Ztráta to je... Byli jsme si vědomi, že nás čeká na Baníku těžký zápas a zároveň velice důležitý, z něhož jsme chtěli získat tři body. Bohužel máme jen jeden. Nepříjemné je, že Baník nám v téhle sezóně sebral celkem pět bodů. Na podzim jsme s ním prohráli doma,“ konstatoval Lavička.

Označit jako viníka sobotní ztráty Davida Lafatu, který neproměnil v závěru zápasu pokutový kop, Lavička odmítl. „Dal spoustu našich důležitých a vítězných gólů. Kvůli jedné penaltě ho nezatratíme... Faktem je, že kdyby byl na trávníku Bořek Dočkal, kopal by penaltu on. David byl určený jako další v pořadí, věřil si. To se prostě stane,“ pravil vyrovnaným hlasem kouč Sparty.

Baník ho nepřekvapil

Baník však rozhodně nebyl v utkání zakřiknutým, k záhubě předem určeným soupeřem. „Nic takového jsme nečekali. Baník měl několik šancí, v nichž nás podržel Marek Štěch. My jsme si jich ale vytvořili víc a měli jsme nějakou proměnit. Nepřekvapilo mě ani to, že se do tří dostal Milan Baroš. Je to zkušený fotbalista, který má kvalitu,“ řekl na adresu kapitána Baníku.

Jeho vyrovnávací gól však přičítá Lavička chybám sparťanské defenzivy. „Ztratili jsme míč někde na půlce hřiště. Špatně jsme pak zareagovali na Kukece, který dostal prostor k centru. Baroš je natolik zkušený, aby si dokázal v takové situaci poradit a zbavit se obránce, což udělal a gólově zakončil,“ rozebral další klíčový moment zápasu trenér Sparty.

Lavička přiznal, že Sparta si remízou na Bazalech zkomplikovala situaci, ale nic podle něho ještě rozhodnuté není. „Zbývá hodně zápasů. Musíme se vyvarovat dalších ztrát. Rozhodně není žádný důvod k panice,“ zdůraznil Lavička po utkání na Bazalech.

Reklama

Související témata: