Hlavní obsah

Tlučeme si do hlavy, že se na výsledky rivalů nebudeme ohlížet, řekl Koubek

Před týdnem smetli 6:0 České Budějovice, čekalo se, že Plzeň zválcuje i poslední mužstvo Synot ligy. Jenže Hradec Králové pořádně „kousal“, po výkonu na hranici svých možností málem ligového lídra obral o body. Viktoria si však nakonec odvezla za vítězství 3:2 všechny tři a vzdálila se druhé Spartě na tři body.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ondřej Vaněk z Plzně (vpravo) padá po zákroku Pavla Dvořáka z Hradce Králové.

Článek

„Jsme rádi, že jsme to v Hradci zvládli. Sledovali jsme ho celou zimní přípravu, věděli jsme, jaký udělal pokrok. Proti nám to jen dokázal. Musím říct, že jsme výhru vydřeli," uvedl trenér Viktorie Miroslav Koubek.

To stoprocentně sedí, neboť votroci dokázali na úvodní dva góly hostů, jež padly v začátcích poločasů a obstarali je Kolář s Vaňkem, vždy bleskově zareagovat. V prvním dějství Čermákem, po přestávce Halilovičem. „Po dobrém úvodu zápasu to vypadalo růžově, ale zkomplikovali jsme si život laciným gólem, který bych označil i za vlastní," popisoval Koubek nedorozumění Kozáčika s Hubníkem, po němž Čermák srovnal na 1:1.

Na třetí branku Rajtorala už ale domácí odpověď nenašli. Západočeši i díky ní dokázali využít sobotní klopýtnutí Sparty v Ostravě (1:1), Synot ligu vedou už o tři body. Třetí Jablonce ztrácí na Viktorii nadále bodů pět.

Hradec si dokázal, že může hrát s kýmkoliv

„Člověk si všimne, jak hrají konkurenti, ale my si tlučeme do hlav, že se na jejich výsledky nebudeme ohlížet, chceme se soustředit na každý další schůdek. Dnes v Hradci jsme s nasazením všech sil dokázali vyhrát," podotkl Koubek.

Východočeši sice padli, jejich výkon je však příslibem do dalších utkání, v nichž se budou bít o záchranu. „Měli jsme minimálně na bod, nemáme ani jeden, to hodně mrzí. Ale dokázali jsme si, že můžeme hrát s kýmkoli, věřím, že nám to pomůže," podotkl útočník Hradce Pavel Dvořák.

„Situace se pro nás nemění. Skepsi však v kabině nevidím, kluky porážka moc mrzí, cítím z nich odhodlání. A také sebevědomí, které jim dodaly čtyři jarní vstřelené branky kvalitním soupeřům," připomněl kouč Hradce Róbert Barborík remízu 2:2 v jarní premiéře v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: