Hlavní obsah

Liberec - Teplice 0:2Liberec dál čeká na první jarní bod, Teplice v lize prvně vyhrály venku

Liberec

První výhru na hřišti soupeře v letošní ligové sezóně slaví fotbalisté Teplic. V sobotním večeru jim v Liberci k tříbodovému zisku z duelu 19. kola stačila parádní rána Vachouška už ve třinácté minutě, vítězství 2:0 zpečetil v závěru Vůch. Zatímco hosté od nástupu trenéra Rady získali ve třech duelech sedm bodů, domácí pod taktovkou dua Kotrba-Csaplár v průběhu jara třikrát prohráli.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Frýdek (vlevo) z Liberce v souboji se Štěpánem Vachouškem z Teplic.

Článek

Snahu libereckých borců o kombinaci do přestávky brzdily časté ztráty, přesto byl Slovan blízko vedení, když Grigar centrovaný míč z levé strany jen přizvedl a Frýdek pálil těsně vedle. Po třinácti minutách pak udeřili hosté z první akce, když přetažený rohový kop vrátil Krob na penaltu, odkud Potočný hlavou přihrál na velké vápno Vachouškovi pálícímu levačkou nechytatelně - 0:1.

Tepličtí gólem získali klid, velmi dobře kombinovali zejména po levé straně, ale vyloženou šanci si nevytvořili i proto, že mnohdy volili v nadějných situacích na dostřel branky Koláře příliš složitá řešení. Kolář měl tak největší starosti s ránou Vondráčka z hranice velkého vápna, ale míč dokázal zkrotit.

Domácí se několikrát díky rychlým výpadům dostali k ohrožení Grigara, který nejistým vyběhnutím za odraženým míčem nabídl šanci Frýdkovi, jenže domácí záložník pálil jen do břevna.

Druhé dějství bylo přehlídkou oboustranných nepřesností. Tepličtí velmi pozorně bránili a do střel domácích borců pálících z uctivé vzdálenosti se mnohdy obětavě vrhali i po hlavě, a tak Grigar bez větších potíží držel čisté konto.

Domácí pak ve snaze o vyrovnání mohl přibrzdit Potočný, ale jeho dělovku zpoza velkého vápna zastavila tyčka Kolářovy branky. Liberečtí tak dál žili v naději na první jarní bod a po přímém kopu Bakoše musel Grigar tasit bravurní zákrok.

Posledních dvacet minut se hrálo téměř výhradně jen na polovině Teplic, které nebyly schopné udržet balón a prakticky rezignovaly na snahu o kombinaci. Všechny centrované míče však dokázali hosté odvrátit, se střelami si Grigar poradil, a když míč minutu před koncem přeci jen propadl k Šuralovi, domácí borec prázdnou svatyni přestřelil.

Pak stačila jediná akce a bylo definitivně rozhodnuto. Po Nivaldově centru sice ještě dělovku Potočného zkrotil skvostným zákrokem Kolář, jenže dorážející Vůch zpečetil tři body pro Teplice.

Fotbalová Synot liga - 19. kolo:
Slovan Liberec - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 13. Vachoušek, 90. Vůch. Rozhodčí: Proske - Kordula, Caletka. ŽK: Brabec - Jablonský, Potočný, Lüftner. Ljevakovič. Diváci: 4111.
Liberec: Kolář - Sus (75. Ďubek), Brabec, Pokorný, Fleišman - Pavelka, Sackey - Frýdek, Šural, Breznaník (57. Ndiaye) - Bakoš: Trenéři: Kotrba, Csaplár.
Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský, Krob - Vachoušek, Ljevakovič - Vondrášek (55. Vůch), Litsingi (82. Takács), Nivaldo - Potočný. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice