Hlavní obsah

Co čeká Baroše? Pozvánka od disciplinárky a trest. Za co? Za pravdu? reaguje

Ostrava

Za ostrá vyjádření, která vyslal „do světa“ přes sociální síť Twitter po nedělním domácím duelu fotbalové Synot ligy s Plzní (0:2), může útočník Baníku Ostrava Milan Baroš pykat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Baníku Ostrava Milan Baroš

Článek

Je zřejmé, že si jej pozve Disciplinární komise FAČR, aby kritiku výkonů sudích a poměrů v českém fotbale podložil důkazy. Pokud se neobhájí, nemine jej trest.

„Prosím, vychovávejte své děti k tomu, aby byl sport sportem, a ne tou žumpou, co tady ve fotbale teď máme!!!" napsal Baroš do jedné ze tří krátkých zpráv. „Nepřísluší mi předjímat, zda se tím disciplinární komise bude zabývat či nikoli," řekl mluvčí komise Jaroslav Kolář. Ale zcela evidentně tam záležitost skončí. „Disciplinárka? A za co? Za pravdu?" reagoval Baroš opět na Twitteru.

Hanousek komisi obměkčil

Když fotbalový soud nedávno řešil totožný případ záložníka Dukly Marka Hanouska, jen stěží si lze představit, že by nad větami Baroše mávl rukou. Hanousek po duelu s Plzní (porážka 2:3) uvedl, že titul vyhraje Viktoria, jelikož má v zádech dvanáctého hráče. Nakonec vyvázl bez trestu, komisi obměkčil výmluvou, že dvanáctým hráčem nemyslel arbitry, nýbrž početné fanoušky Plzně...

Pravděpodobný scénář týkající se Baroše je tento: disciplinárka, jež se schází každý čtvrtek, zahájí buď řízení na základě vnějšího podnětu a pozve hráče na následující zasedání k podání vysvětlení (přesně tak postupovala v případě Hanousek). Anebo spustí řízení bez podnětu, postačí, když členové komise usoudí, že dotyčné výroky si zaslouží, aby se jimi zabývali.

Pokud dojde na tuto variantu, Baroš nepůjde před disciplinárku kvůli kritice sudích poprvé. V roce 2013 dostal pokutu deset tisíc korun za prohlášení, že čtvrtou žlutou kartu obdržel na objednávku.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články