Hlavní obsah

Další šok pro Spartu! Při Ščasného premiéře prohrála v Liberci a titul jí uniká...

Praha
Aktualizováno

O mistrovském titulu může být brzy rozhodnuto. Fotbalisté Liberce ve 24. kole Synot ligy senzačně porazili Spartu 2:1. Plzeň tak může jít v pondělí již do osmibodového trháku! Třetí Jablonec prohrál na Dukle 0:1 a ukončil tak svou spanilou jarní jízdu. Poslední České Budějovice prohrály 2:3 s Bohemians, Ostrava podlehla 0:2 Slovácku. Pokračuje velká mizérie Slavie, doma padla s Jihlavou 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slovanu Liberec a trenér David Vavruška oslavují vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Trenér Ščasný se místo odvolaného Lavičky po 16 letech vrátil do Sparty a místem jeho obnovené premiéry byl Liberec. Slovan vyhrál jediný z posledních šesti vzájemných zápasů, doma ovšem se Spartou dvakrát za sebou neprohrál. A ještě nedávno poslední tým tabulky se postaral o senzaci, která může předčasně rozhodnout bitvu o titul. Vyhrál 2:1 a ukončil Letenským neporazitelnost, kterou drželi již deset kol.

Vedoucí Plzeň hraje v pondělí v Teplicích a je na tahu...

Dukla měla soupeři co vracet. Na podzim utrpěla v Jablonci debakl 0:6, což je její nejvyšší porážka od návratu do první ligy v roce 2011! A pomsta byla sladká. Již v 11. minutě zápas rozhodl Berger, Baumit vyšel tentokrát na prázdno. Jablonec tak na jaře poprvé prohrál (zatím 5 výher, 2 remízy).

Slovácko vyhrálo v Ostravě již třetí z posledních čtyř zápasů a venku se mu v poslední době daří. Baník sice minulou výhrou na půdě Bohemians ukončil sérii 9 kol bez vítězství, na Bazalech však znovu zklamal. V prvním poločase se trefil Valenta, hned po přestávce Kerbr a bylo rozhodnuto.

Slavia musí být čím dál tím nervóznější. V duelu s Jihlavou se chtěla odškodnit za prohrané derby na Spartě, ale nepovedlo se. Sešívaní hostili neoblíbeného soupeře - Vysočina vyhrála všech pět posledních vzájemných ligových zápasů! Diop totiž v závěru stačil už jen snížit na konečných 1:2. Červenobílí čekají na vítězství již sedm kol...

České Budějovice prohrály všech osm jarních kol - nad Bohemians 1905 přitom vedli už 2:0... Pak ale dostal Kladrubský červenou kartu a přišel velký obrat klokanů. Výhrou 3:2 si v bitvě o záchranu výrazně pomohli, vyhráli teprve podruhé z posledních 14 ligových utkání (8 z nich prohráli).

Program 24. kola:
Sobota
Č. Budějovice - Bohemians 2:3
Branky: 9. Varadi, 64. Kladrubský z pen. - 69. z pen. a 79. J. Rada, 74. Bartek
Ostrava - Slovácko 0:2
Branky: 34. Valenta, 49. Kerbr
Slavia - Jihlava 1:2
Branky: 81. Diop - 50. Šulek, 65. Kučera
Dukla - Jablonec 1:0
Branka: 11. Berger
Liberec - Sparta 2:1
Branky: 21. Delarge, 64. Pokorný - 26. Lafata
Neděle
16:00 Brno - Ml. Boleslav
17:00 Hradec Kr. - Příbram
Pondělí
18:00 Teplice - Plzeň

Reklama