Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Návrat kanonýra Lafaty a boleslavská invaze

Dva víkendové zápasy zdramatizovaly bitvu o mistrovský titul. Plzeň doma senzačně padla s Mladou Boleslaví a Sparta se jí po hladké výhře nad Brnem přiblížila. Tyto zásadní události se projevily také v sestavování ideální jedenáctky 25. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz. Mladá Boleslav i Sparta do ní dodaly po třech hráčích.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 25. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:

Článek

Lídr soutěže zažil velký šok, doma prohrál poprvé po téměř dvou letech. K zoufalství plzeňské střelce přiváděl gólman Hruška, který podal vynikající výkon. Ligový debut jako ze snu prožil stoper Křapka, jehož si kouč Jarolím vzhledem k mimořádnému počtu absencí musel vytáhnout z juniorky. Své bývalé letenské spoluhráče pak výrazně potěšil Skalák, který skóre zápasu otevřel.

Sparta s Brnem nezaváhala a kanonýr Lafata se vrátil do čela tabulky střelců hattrickem, svým osmým v ligové kariéře... O nic menším hrdinou však nebyl ani obránce Kadeřábek, který si hned v prvním zápase po pauze zaviněné operací kolena připsal tři gólové asistence. Do sestavy se tlačili také téměř všichni záložníci, z nichž jsme vybrali autora gólu Dočkala, po jehož centrech padly ještě další dvě branky.

Pozoruhodný je vzestup Liberce, který i o deseti vyhrál na Slovácku. Mužem zápasu byl znovu Delarge, jehož kouč Vavruška probral z dlouhého zimního spánku. Příbram se pak už dokonce tlačí do pohárů, proti Dukle byl opět nepolapitelný záložník Zeman.

Velká bitva se odehrála v Jablonci, kde Slavii gól kanonýra Škody nakonec na body znovu nestačil. Domácí Novák vstřelil svůj již desátý gól v sezóně, což je historický rekord soutěže v podání obránce. Na oba jablonecké góly pak nahrál Greguš.

Sestava 25. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Hruška (Ml. Boleslav) - Kadeřábek (Sparta), Křapka (Ml. Boleslav), Novák (Jablonec) - Skalák (Ml. Boleslav), Dočkal (Sparta), Greguš (Jablonec), Zeman (Příbram) - Delarge (Liberec), Lafata (Sparta), Škoda (Slavia).

Reklama