Hlavní obsah

Horváth dostal na rozlučku 100 sudů piva! Akci zruším a pivo si nechám, smál se

Plzeň

Špičkou boty drcnul do míče, obaleném ve chmelu, ten však zůstal na hraně varny. Vzápětí jej uchopil do ruky, nadhodil a přesnou hlavičkou „skóroval“. Pavel Horváth v úterý odpoledne symbolicky založil speciální várku piva v plzeňském Gambrinusu, nesoucí název Horviho desítka. Legenda nejúspěšnějšího českého klubu posledních let tím odstartovala přípravy na svoji rozlučku s kariérou, která se uskuteční 2. června od 18 hodin v Doosan Aréně.

Foto: Viktoria Plzeň

Zleva Martin Straka, Pavel Zítek, Pavel Horváth a David Limberský.

Článek
Fotogalerie

„Termín jsme hledali relativně komplikovaně, museli jsme zohlednit spoustu věcí počínaje regenerací trávníku po sezóně, reprezentačním srazem před Islandem i časovými možnostmi speciálních hostů. Nakonec si všechno sedlo, pevně věřím, že fanoušci si rozlučku užijí. U mě nemůže být o užívání řeč, budu strašně nervózní. Asi i slza ukápne, emoce tam jistě budou. Zatím jsem se totiž loučil jedině se svobodou, tam se moc nebrečelo," řekl dobře naladěný Horváth v útrobách pivovaru Gambrinus, jehož je čestným sládkem.

Společně s ním várku založili kapitán Viktorie David Limberský, hokejista Martin Straka a sládek Gambrinusu Pavel Zítek. „Pavle, dokázal jsi bavit fanoušky jako málokterý český hráč, a to nejen fotbalovým uměním. Proto jsme se rozhodli přispět ti k rozlučkové akci darem v podobě 82 sudů piva. Za každý tvůj ligový gól ti náleží jeden sud. A aby se to lépe počítalo, zarovnáme to na rovnou stovku," pověděl Zítek.

„Děkuji, jen škoda, že gólů nebylo víc. Anebo akci zruším a sudy si nechám," smál se Horváth. „Ba ne, je to tak akorát, aby se na rozlučce sudy vytočily, to fanoušci zvládnou," dodal při setkání s médii. Než stačil vyřknout další větu, vzal si slovo Martin Straka. „Zažil jsem rozlučku v NHL, dotyčný hráč dostal jako dar nový Mercedes. Horvi, tebe bych tipoval na Bentley," culil se Straka. „Přednesu vedení, uvidíme," reagoval s úsměvem mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

KDO SE PŘEDSTAVÍ NA ROZLUČCE
V rozlučkovém zápase se střetnou červený a modrý tým. Povedou je současní reprezentační trenéři Pavel Vrba a Karel Krejčí, kteří Viktorii jsou spjati s historickými úspěchy Viktorie. Kapitánem červeného mužstva bude David Limberský, modrého Martin Straka.
FOTBALISTÉ
Vladimír Darida, Jan Rezek, Petr Jiráček, Michal Špit, současný kádr Viktorie
HOKEJISTÉ
Martin Straka, Tomáš Vlasák, Václav Pletka, Jan Kovář, Jaroslav Špaček, Jiří Hudler, Jakub Voráček.
HERCI
Ivan Trojan, Ondřej Vetchý, Vojta Dyk, Jakub Kohák

Červnová akce ponese název „Horviho poslední desítka" a bude mít ryze charitativní podtext. Výdělek bude rozdělen na tři části, příslušné částky budou odeslány subjektům, které Horváth vybral. První třetina poputuje handicapovaným dívkám ze Stříbra, druhá do Fakultní nemocnice v Plzni. „A poslední třetina půjde na konto neziskové organizace 28. Právě dres s tímto číslem nosíval v Plzni náš velký kamarád Marián Čišovský, který bojuje s vážnou chorobou. Ačkoli mi Čišo opakovaně říká, že peníze rád přenechá potřebnějším, své rozhodnutí nezměním," podotkl Horváth.

Plzeňský klub čelí v posledních dnech záplavě e-mailů a telefonátu s pochopitelným dotazem: kdy začnete prodávat vstupenky na Horváthovu rozlučku? „Prodej započne zhruba dva týdny před akcí, přesné datum sdělíme fanouškům v následujícím týdnu," prozradil Pillár. Vstupné bude činit 50 korun, přičemž možnost přednostního nákupu dostanou majitelé permanentek. Jelikož se jedná o akci pro dobrou věc, i oni budou mít povinnost zaplatit 50 korun. „Věřím, že rádi přispějí, všichni si večer společně užijí," doplnil Pillár.

Reklama