Hlavní obsah

Pozor, přichází hlavičková obluda... Výška ve vápně nerozhoduje, dokázal Pilař

Byl nejsvětlejším zjevem čerstvých šampiónů v prohraném duelu. Fotbalisté Plzně podlehli po zisku titulu na Bohemians 2:3 a reprezentant Václav Pilař byl jejich nejlepším hráčem. Několik šancí neproměnil, nepovedeným centrem trefil břevno. Nakonec nejmenší muž na hřišti dal gól hlavou po rohovém kopu. Stanovil konečný výsledek zápasu, Viktoria už aspoň vyrovnat nestačila.

Foto: Ladislav Nussbauer

Jednu z branek Plzně v Ďolíčku vstřelil Václav Pilař. Hlavou...

Článek
Fotogalerie

„Pozor, přichází hlavičková obluda," avizoval s úsměvem v útrobách Ďolíčku tiskový mluvčí plzeňského týmu Pavel Pillár.

Samozřejmě v nadsázce. Z šatny nevycházel obrovitý chlap typu Horsta Hrubesche, který si kdysi přezdívku Hlavičková obluda vysloužil. Přišel Václav Pilař, čiperný záložník, jehož úkolem na hřišti rozhodně nejsou vzdušné souboje.

„Na Kovaříkův roh naskakovali ti nejvyšší, ale míč propadl a já si ho našel. Byl to asi můj druhý gól hlavou v lize," vzpomínal Pilař, jak už jednou na Spartě zblízka trknul míč do prázdné branky.

Žádnou senzaci však ve svojí trefě neviděl. Na rozdíl od některých jiných menších hráčů se hlavičkování rozhodně nevyhýbá. Naopak.

„Již ve druhé lize za Hradec jsem na rohy hodně chodil. Nemám k tomu sice výškové dispozice, ale není to jen o výšce. Důležitý je výběr místa a timing. Samozřejmě vyšší hráč má lepší předpoklady, ale mě zase třeba tolik obránci nehlídají," culil se Pilař.

Ani kouč Viktorie nepovažuje jeho gól hlavou za kuriózní. „Vašek je šikovný a hlavou umí. Když ho vidíte na tréninku, není to zase takové překvapení," ujišťoval Miroslav Koubek.

Reklama

Související témata: