Hlavní obsah

Kádr fotbalistů Baníku opouštějí cizinci Sivrič, Zapata a Lučič

Ostrava

Trenér fotbalistů Baníku Ostrava Radomír Korytář před soustředěním v Břeclavi zúžil kádr o zahraniční hráče Mateje Sivriče, Luku Lučiče, Victora Zapatu a ukončil testování slovenské dvojice Imrich Bedecs, René Dedič. V testech naopak budou pokračovat bosenský útočník Namir Alispahič a slovenský brankář Viktor Budinský. Na přestup z Trenčína přišel slovenský záložník Karol Mondek.

Foto: fcb.cz

Kolumbijec Victor Zapata v Baníku skončil.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Mondek v minulé sezoně pomohl Trenčínu ke slovenskému titulu i zisku poháru. Nastupuje především z pozice pravého křídla. Za sebou má hostování ve druhé nizozemské lize v dresu Apeldoornu. Celkem má ve slovenské lize na kontě 83 zápasů a pět gólů. Baník o jeho příchodu informoval na twitteru.

Pětadvacetiletý Chorvat Sivrič na jaře hostoval v Baníku z Mladé Boleslavi a nastoupil do deseti utkání, v nichž dal jeden gól. Nové angažmá si bude hledat i jeho dvacetiletý krajan Lučič, který na jaře na kraji obrany odehrál devět zápasů. A končí i dvacetiletý kolumbijský útočník Zapata, který zamířil na zkoušku do polských Katovic.

Kvůli zdravotním problémům budou Baníku na soustředění scházet obránci Ondřej Sukup a Jan Zawada. Individuální režim zatím bude mít brankář Jiří Pavlenka, který se k týmu připojil po mistrovství Evropy jednadvacítek.

Reklama

Související témata: