Hlavní obsah

Slávisté vyrážejí do Rakouska s novou posilou. V týmu končí Boudjemaa i Rakovan

Praha

Dres pražské Slavie oblékne v nadcházející sezóně Miljan Vukadinovič. Srbský záložník, který v minulém ročníku hájil barvy Mladé Boleslavi, přichází do Edenu na roční hostování s opcí a s červenobílými odcestuje v sobotu na soustředění do Rakouska. Informovaly o tom oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Damien Boudjemaa dostal od Slavie svolení hledat si nové angažmá.

Článek

Ve Slavii nastupoval v loňské sezóně Vukadin Vukadinovič, starší bratr Miljana, který se z hostování vrátil do Jablonce.

Miljan Vukadinovič odehrál za Mladou Boleslav 14 prvoligových utkání, do střelecké listiny se ale nezapsal. Dvaadvacetiletý středopolař se v červnu zapojil do přípravy jiného vršovického týmu Bohemians 1905, nakonec ale oblékne sešívaný dres.

Slavia vyráží v sobotu do rakouských Alp. V rámci devítidenního soustředění ji čekají i čtyři přípravné duely se zahraničními soupeři. Do města Fügen cestuje 21 hráčů a tři brankáři. Ve výpravě bude chybět mj. Dávid Škutka či Damien Boudjemaa.

Boudjemaa ani Rakovan na soustředění nepojedou

„Damien necestuje ze sportovních důvodů, není dostatečně připraven, aby mohl absolvovat herní praxi. Dostal od Slavie svolení hledat si nové angažmá," uvedl pro oficiální klubový web sportovní ředitel Slavie Josef Jinoch.

Na odchodu z Edenu je i brankář Matej Rakovan. "Projevil zájem více chytat a nebyl spokojen se svou pozicí ve Slavii. Domluvili jsme se a dali jsme mu možnost najít si případně jiné angažmá," řekl Jinoch.

Do Rakouska zamíří i útočník Viktorie Žižkov Radek Voltr a testovaný Tomáš Jablonský. "Radek Voltr přestupuje do Slavie, podepíše dlouhodobou smlouvu, zbývá to administrativně dotáhnout," prozradil Jinoch. „Tomáš Jablonský odjíždí na soustředění. Pokud na něm potvrdí výkonnost, nabídneme mu profesionální smlouvu a přestoupí do Slavie," uzavřel sportovní ředitel klubu.

Přípravné zápasy Slavie na soustředění v Rakousku:
5.7. v 15:30 Slavia - MSV Duisburg (St. Johann)
7.7. v 17:45 Slavia - Dynamo Moskva (Haiming)
9.7. či 10.7. Soupeř bude upřesněn
12.7. v 15:30 Slavia - FC Ufa (Fügen)

Reklama

Související témata: