Hlavní obsah

Troufá si na 30 gólů! Paixao obdivuje Lafatu a vyhlašuje útok na osobní rekord

Praha

Zatím se zdá, že fotbalová Sparta se v jeho případě trefila do černého. Portugalský střelec Marco Paixao během letní přípravy zdárně zastoupil zraněného kanonýra Davida Lafatu. V pěti zápasech nastřílel šest gólů. „Přišel jsem do klubu s velkou historií. A zatím se cítím skvěle,“ ujišťuje útočník, který se hned zařadil mezi čtveřici hráčů prezentujících nové domácí dresy na nadcházející sezónu.

Marco Paixão si v letošní sezóně troufá na 30 gólůVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Třicetiletý útočník přišel na Letnou zdarma jako volný hráč po vypršení smlouvy v polské Vratislavi. Během dvou sezón za Slask odehrál 66 zápasů a vstřelil 34 branek.

To mu však nestačí. „Můj osobní rekord je 28 gólů. V této sezóně ho chci překonat. Pokud dám třicet gólů, bude to skvělé," troufá si Marco Paixao.

Sebevědomí mu tedy rozhodně nechybí. „Jsem zvyklý hrát pod tlakem a góly se ode mě čekají. Sparta je úžasný klub evropského formátu a těším se, že pro něj udělám velké věci. Že získáme hodně titulů."

I když byla letní příprava krátká, kouč Zdeněk Ščasný naordinoval mužstvu přechod na nový herní systém 3-5-2. Portugalci vyhovuje.

Mezi útočníky panuje zdravá rivalita

„Trenér nám důkladně vysvětlil, jak hrát. Je to úžasný systém. Máme často míč pod kontrolou, rychle se dostáváme do šancí a většinou máme tři, čtyři hráče nachystané zakončovat a skórovat. Dobře jsme se sehráli a už se těšíme na první soutěžní zápasy," libuje si Marco.

Zatím Lafatu zastupuje, přišli však také Fatai a Litsingi. Až se tedy čtyřnásobný král střelců české ligy uzdraví, bude také Paixaovým konkurentem.

„Obdivuju ho! Když útočník dává tolik gólů, musíte ho respektovat. Ale všichni tady jsou dobří, panuje mezi námi zdravá rivalita. Trenér je rád, že má k dispozici takové velké hráče," líčí Paixao.

Reklama

Související témata: