Hlavní obsah

Jaro opakovat nebudeme, je přesvědčen nový kouč Baníku Korytář

Ostrava

Novic mezi ligovými trenéry Radomír Korytář na sebe vzal v Baníku Ostrava přetěžký úkol. S týmem, který v generálce na ligu podlehl například rozdílem třídy druholigové Karviné, chce bez sestupových starostí projít celým příštím ročníkem Synot ligy. „Ten tým má navíc. Jsem přesvědčen, že to ukáže už v Brně,“ věří brzy 44letý kouč.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Baníku Ostrava Radomír Korytář.

Článek

Jaro opakovat nebudeme, je přesvědčen nový kouč Baníku Radomír Korytář

Novic mezi ligovými trenéry Radomír Korytář na sebe vzal v Baníku Ostrava přetěžký úkol. S týmem, který v generálce na ligu podlehl například rozdílem třídy druholigové Karviné, chce bez sestupových starostí projít celým příštím ročníkem Synot ligy. „Ten tým má navíc. Jsem přesvědčen, že to ukáže už v Brně," věří brzy 44letý kouč.

Z Baníku odešel Milan Baroš, nijak zvlášť jste neposílili. S jakým cílem vstoupíte v sobotu do ligy?

Hlavně se vyhnout záchranářským starostem. Hodně bude záležet na prvních kolech. Los není moc příznivý, o to důležitější je tak hned první zápas v Brně. Věřím, že to zvládneme. Víme moc dobře, že kdybychom na podzim loňského ročníku nezískali tolik bodů, byli bychom dnes asi v úplně jiné situaci. Tomu se chceme vyhnout, jaro se opakovat nebude.

Baník je pasován na hlavního adepta sestupu. Neděsí vás to?

Momentálně ne, vždyť v sobotu hrajeme teprve první zápas sezóny. Jsem velmi zvědavý, jak utkání v Brně zvládneme. Asi by neměl být ve výkonu v přípravě a ostrém zápase rozdíl, ale věřím, že oproti utkání s Karvinou (0:3) bude ten rozdíl patrný. Tam se nám hlavně v první půlce nepovedlo vůbec nic. Všechno bylo špatně. Hráči si pak zašli na společnou večeři a všechno si vyříkali. Mají na lepší výkon, jsem přesvědčený, že to ukáží už v sobotu.

Mají opravdu všichni hráči Baníku na první ligu?

I nad tímto často přemýšlím. Jsem na hráče náročný a připouštím, že momentálně někteří z nich nesplňují to, co po nich chceme a co je pro nejvyšší soutěž potřeba. I když třeba ten potenciál mají, momentálně to neumějí prodat.

Dva nejzkušenější hráči Jiří Pavlenka a Michal Frydrych se netají, že by rádi z Baníku odešli. Co, když se to opravdu stane?

Na to jsem připravený, protože se o tom mluví celou dobu, co u týmu jsem. Ale zatím jsou tady a já s nimi počítám. Věřím, že to nebudou mít v hlavách a soustředí se na své výkony a na to, že hrají za Baník. I přes momentální obtíže považuji Baník za výbornou značku a všichni hráči by si to měli uvědomovat a dobře ho reprezentovat.

V přípravě jste vyzkoušel přibližně dvanáct hráčů, zatím zůstali dva. Nečekal jste víc?

Čekal jsem hlavně, že budou mít vyšší kvalitu a že to budou hráči do základu. Nepotřebujeme hráče na lavičku, proto většina nezůstala a hledáme dále. Teď přišli další tři, od kterých si slibuji kvalitu. Zkoušíme štítového záložníka Václava Ježdíka (naposledy Kolín), který umí dobře odebírat míče, po čase se vrátil i křídelník Vojtěch Engelmann (Dukla). Třetím je ofenzivní záložník Mario Kvesić z Bosny. O tom ale nedovedu říct, zda zůstane.

Reklama