Hlavní obsah

Rezek chtěl skončit, ale příbramský šéf ho u kafe přemluvil

Když třiatřicetiletý Jan Rezek ukončil na Kypru minulou sezónu, řekl, že s profesionálním fotbalem končí. Svoje rozhodnutí změnil velmi rychle a v sobotu už oblékl dres Příbrami. Velmi dobře odehrál celý zápas proti Jablonci a po faulu na něj domácí dokonce kopali penaltu. Rezkův výkon ocenil i kouč Pavel Tobiáš: „Odehrál kvalitní utkání, je použitelný na více postech. Je pro tým přínosem.“

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Fotbalista Jablonce Vjačeslav Karavajev a Jan Rezek z Příbrami (vpravo) v prvním kole Synot ligy..

Článek
Fotogalerie

Nad otázkou, jak těžké bylo příbramského šéfa přemlouvání, se jen usmál. „Stačilo mu k tomu jedno kafe. Udělal na mne dobrý dojem, hned jsme se dohodli a podepsal jsem smlouvu. Věřím, že na ligu ještě mám a Příbrami pomůžu. Podmínky tu jsou opravdu velmi dobré, jsem spokojený," přiznal bývalý reprezentant.

Dobrý pocit z návratu mu v sobotu kazila prohra 2:3 se silným Jabloncem. „Já z toho návratu nedělám vědu, vždyť jsem tu nebyl jen rok. Z mého pohledu to bylo dobrý, zápas jsem si užil. Samozřejmě výsledek mě mrzí. Na bod jsme měli. V první půli jsme byli Jablonci vyrovnaným soupeřem. Bohužel jsme nedotáhli naše šance a naopak dvakrát zbytečně po chybách inkasovali. Jablonec pak hrál, co potřeboval. Museli jsme zvýšit obrátky, rvali jsme balón do vápna vrchem, ale gól jsme nedali," litoval Rezek.

S Plzeňáky je kamarád, ale jen do vzájemného zápasu

Příbram léta hrála jen o záchranu. V minulé sezóně však zaútočila na pohárovou Evropu. „Pochopitelně neznám aktuální sílu mužstev, ale myslím si, že máme na to, abychom hráli o evropské poháry. Naším cílem také je navázat na úspěšné jaro, které kluci zvládli fantasticky," pokračoval.

„Máme dobré mužstvo, chceme hrát i ofenzívní pohledný fotbal. To mi vyhovuje. S Jabloncem jsme sice prohráli, ale co se týká výkonu, máme se od čeho odrazit. Musíme hrát na nulu vzadu, protože sílu dopředu určitě máme. Znamená to, že se musíme vyvarovat zbytečných chyb, které nás dnes stály minimálně bod. Je nás tu také víc nových hráčů, takže si mužstvo potřebuje ještě trochu sednout. Určitě se budeme lepšit," nabídl svůj pohled na Příbram.

Rezek se už zapojil do pověstných příbramských standardek. „Baví mě to a kluky také. S Jabloncem jsme žádnou nevyužili, ale určitě se nám to povede v jiných zápasech. Útočné standardky, a nejen ty speciální, by měly být naší silnou zbraní," zdůraznil.

Dva mistrovské tituly získal se Spartou. Jeden s Plzní, ke které má blíž. „Mám tam spoustu kamarádů. Ve Viktorce jsem prožil spoustu krásných chvil v perfektní partě. Fandím jí a přeji úspěch hlavně v Lize mistrů, ale až budeme hrát proti sobě, kamarádi to nebudou," pravil na oko vážně Jan Rezek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice