Hlavní obsah

Jsme silným klubem. Obstojíme i v Evropě, tvrdí liberecký útočník Bakoš

Liberec

Fotbalový útočník Marek Bakoš se po jarním působení v libereckém Slovanu, jemuž pomohl k ligové záchraně i triumfu v Poháru FAČR, v severočeském klubu už výborně adaptoval. A nový ročník odstartoval tím nejlepším způsobem - vstřeleným gólem v úvodním kole Synot ligy proti Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Bakoš z Liberce se raduje z třetího gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Je výhra nad Mladou Boleslaví 4:2 pro vás osobně i celou hráčskou kabinu velkým povzbuzením?

Určitě si najdeme i nedostatky, které naši hru provázely. Zhodnotíme si to a věřím, že tam budou i pozitivní věci, na kterých se dá stavět. Rozhodně jsme si nepokazili sebevědomí po letní přípravě. Do dalších zápasů můžeme jít klidně a se vztyčenou hlavou. A s cílem, abychom libereckým fanouškům udělali radost.

Jak se stavíte k příchodu dalšího útočníka Michaela Rabušice do Slovanu? Vnímáte konkurenční boj?

Beru to tak, že jsme v Liberci silným klubem a podle toho soudím, že děláme všechno pro to, abychom se dostali do základní skupiny Evropské ligy. To je velká motivace, a abychom byli úspěšní, potřebujeme hráčskou konkurenci. Mít takříkajíc jednoho a půl hráče na jeden post je asi málo, proto je snaha o zdvojování míst. To by mělo být ve špičkovém sportu normální. Věřím, že se bude dařit mně, i Rambovi, tedy Rabušicovi, ale hlavně celému klubu.

Můžete hrát i spolu v útoku?

V určitých momentech, když to vyplyne ze situace, snad ano. Uvidíme podle tréninků a zápasů.

V libereckém kádru jste nejzkušenějším hráčem, co se týče startů a úspěchů v evropských pohárech. V bývalém plzeňském působišti jste si zahrál v Lize mistrů i v Evropské lize. Fanoušci si pamatují vaše důležité góly. Co byste poradil řadě nových spoluhráčů z Liberce při jejich pohárové premiéře?

Že nemají mezinárodní zkušenosti? Jako každý, kdo v Evropě začíná, si tím musí projít. Evropský fotbal v pohárech je trochu rychlejší, ale proč by to kluci nemohli zvládnout? Obstáli proti Mladé Boleslavi, která byla na jaře v lize čtvrtá. Takže i tenhle ligový zápas hráče posílí před čtvrtečním soubojem s izraelským Hapoelem Kirjat Šmona.

Reklama

Související témata: