Hlavní obsah

Baník posiluje. Sportovním poradcem se stal bývalý kanonýr Daněk

Ostrava

Nového pomocníka má od tohoto týdne k ruce vedení Baníku Ostrava i trenér Radomír Korytář. Do klubu se vrací bývalý útočník Václav Daněk, který bude působit jako sportovní poradce klubu.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Zleva Pavel Vrba, Jaromír Nohavica a Václav Daněk po posledním zápase Baníku na Bazalech.

Článek

„Václav Daněk je odborně i veřejně respektovanou osobou. Dokáže být poradce i pomocník, ale zároveň také interním oponentem práce managementu klubu, realizačního týmu i trenérů. O spolupráci s ním jsme stáli a věřím, že to bude pro Baník přínosem," řekl majitel Baníku Petr Šafarčík.

Daněk by měl sledovat zápasy i tréninky především prvního týmu, bude se vyjadřovat k případným posilám či k plánovaným prodejům. „Ale nebudu mít rozhodovací pravomoci. Řeknu svůj názor a bude na vedení, či trenérech, zda se jím budou řídit," popsal Daněk.

Pracovat bude zadarmo

Za práci pro klub nebude pobírat plat. „Není to manažerský post, chci si udržet svou nezávislost. Když je co ke chválení, tak chválím, když je co kritizovat, tak kritizuju. Baník čeká těžké období a budu se snažit přispět k tomu, abychom na konci sezóny mohli říct, že jsme to zvládli," řekl Daněk, který se s vedením klubu zatím dohodl na půlroční spolupráci.

Dvojnásobný mistr československé ligy a člen ligových kanonýrů se 110 góly (98 za Baník a 12 za Duklu Praha) přitom patřil v minulých sezónách k velkým kritikům současného vedení klubu.

Určitou dobu byl i předsedou občanského sdružení Baník Baníku, které se před touto sezónou přidalo k bojkotu domácích zápasů, který už před časem vyhlásili baníkovští ultras.

„Do sdružení jsem vstupoval v době, kdy bylo nebezpečí, že Baník zanikne. V momentě, kdy město koupilo Bazaly a tím vlastně klub zachránilo, jsem to považoval jako splněný úkol," řekl Daněk.

„Nyní bych rád pomohl k narovnání vztahů fanoušků s klubem. Osobní problém Petra Šafarčíka s fanoušky mě ale zajímá mnohem méně než to, že Baník prohrál v Brně. Na druhou stranu bych ale byl rád, kdyby měl Baník opět ty nejlepší fanoušky, jak jsme na to byli vždy v Ostravě zvyklí," svěřil se Daněk.

Reklama

Související témata: