Hlavní obsah

Olomouc - Příbram 1:3Olomouc nezvládla závěr, Bednáři ji dvěma góly sestřelil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Navrátil 1 : 0
68. Bednář 1 : 1
90. Hnaníček 1 : 2
90. Bednář (penalta) 1 : 3
Záznam online reportáže

Petr MarekSport.czPrávo

Olomoucká Sigma předvedla ve 2. kole Synot ligy proti fotbalistům Příbrami sympatický výkon. Byla aktivnější, ale v závěru totálně zkolabovala a nakonec prohrála 1:3. Velkou zásluhu na tom měl útočník Roman Bednář, který vstřelil dvě branky.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Příbramští fotbalisté (vpravo) se radují z vítězného gólu na hřišti Olomouce.

Článek

„Sigmy je mi líto, bylo to pro ni kruté. My jsme ale body potřebovali jako sůl a jsme za ně rádi. Bylo to však vyrovnané, každý chvilku tahal pilku. A v závěru jsme byli šťastnější," tvrdil příbramský lodivod Pavel Tobiáš.

Po oboustranně opatrném začátku se jako první dostal do obrovské šance po přesném centru Housky ve 13. minutě štírek Navrátil. Jeho hlavička se ale odrazila od tyče zpět do pole. O dvě minuty později na druhé stráně měl gól na kopačce i příbramský Bednář. Gólman Reichl však včasným vyběhnutím situaci zachránil. Za další minutu šel zase sám na bránu Příbrami Vašíček. Se střelou však otálel tak dlouho, až mu vracející se Krameš míč ukopl. Ve 32. minutě nebezpečně hlavičkoval Bednář, branku však těsně minul.

Hanáci pak dál měli více ze hry, byli aktívnější, snažili se tvořit zejména po stranách, ale další šance nepřicházely. Naopak, z ojedinělého brejku se ke střele hlavou dostal znovu Bednář, avšak i tentokrát mířil vedle. Do kabin se tak odcházelo za bezgólového stavu.

Do druhé půle Sigma ještě přidala, snažila se rychle kombinovat a soupeře tak dostávala pod tlak. A v 58. minutě uděřila. Halenár nádherným obloučkem za obranu vysunul Navrátila, ten si míč skvěle zpracoval a nedal Hruškovi šanci. Jenže radost domácích trvala jen deset minut. Halenár trestuhodně přišel před šestnáctkou Příbrami o míč, Zápotočný ho rychle poslal dopředu na Bednáře, který parádní ranou prostřelil Reichla a srovnal.

Domácí se lekli výhry, myslel Tobiáš

„Zbytečně jsme ztratili na půli soupeře míč a pak nezvládli dlouhý centr, který šel mezi tři naše hráče. To se stávat nesmí. Byl to zlomový moment celého zápasu," zlobil se olomoucký trenér Leoš Kalvoda. „Domácí se asi lekli výhry. Najednou začali hrát jinak, už neudrželi míč, my si vytvořili tlak a zaslouženě vyrovnali," měl jasno Tobiáš.

Sigma pak na delší dobu vypadla ze hry. Příbrami to vyhovovalo, nikam se nehrnula a tak diváci sledovali fotbalový odvar. V 78. minutě navíc opaření Hanáci mohli inkasovat. Po rohu se zblízka dostal k míči Pilík a Reichl jen se štěstím míč konečky prstů vytlačil z brány. Kouč Kalvoda se pokusil oživit hru svého týmu střídáním, ale zařazení Ordoše, Zahradníčka a Chorého ovoce nepřineslo. Šest minut před koncem sice Ordoš do slibné šance poslal Zahradníčka, ale ten v koncovce selhal. Závěr pak Sigma zpackala, když v nastavení dostala dva góly. Nejprve domácí obrana nechala zcela nepokrytého Hnaníčka, který po centru z rohového kopu poslal Středočechy do vedení. A závěrečný gól přidal Bednář z pokutového kopu.

„Ten roh vůbec neměl být. Špatně jsme však bránili a to byl výsledek. Bohužel, při něm nám pak nepomohl ani gólman. Prohrát jsme si však nezasloužili. Fotbal je ale takový. V Teplicích jsme v nastavení vybojovali body, teď jsme je v nastavení ztratili," litoval Kalvoda.

2. kolo fotbalové Synot ligy:
Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 1:3 (0:0)
Branky: 58. Navrátil - 68. a 90.+4 z pen. Bednář, 90.+2 Hnaníček. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Caletka. ŽK: Vepřek - Krameš, Zápotočný. Diváci: 4826.
Olomouc: Reichl - Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek - Navrátil, Houska, Plšek, Petr (79. Zahradníček) - Halenár (74. Ordoš), Vašíček (79. Chorý). Trenér: Kalvoda.
Příbram: Hruška - Sus, Hájovský, Zápotočný, Končal - Hnaníček, Krameš (63. Brandner) - Rezek (90. Tregler), Pilík, Štípek (83. J. Mareš) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

Reklama

Související témata: