Hlavní obsah

Zlín zažívá snový úvod sezóny. Určitě ale před zápasem na Spartě nezpychneme, tvrdí Páník

Čestmír FolkSport.czPrávo

Lepší vstup do sezóny si prvoligový nováček ze Zlína zřejmě ani neuměl představit. Po vítězství v Praze na Bohemians zvládli Moravané i domácí premiéru s fotbalisty Jihlavy. Na výhru jim znovu stačil jediný gól, jeho autorem byl už v desáté minutě po Matějově rohu zlínský kapitán Lukáš Železník.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský útočník Lukáš Železník slaví se spoluhráči gól proti Jihlavě.

Článek

„Standardky jsme nacvičovali den před zápasem na tréninku skoro hodinu a půl. Moc jsem se netrefoval. Nakonec to ale bylo ku prospěchu," usmíval se šťastný Železník. „Rozhodnout ligové utkání je nádhera, zažívám skvělé pocity," svěřil se.

Ve druhém poločase neproměnil sólo. „Měl jsem zvýšit na 2:0 a nemuseli jsme se o vítězství strachovat až do závěrečného hvizdu. Jenže brankář Hanuš mi dobře zmenšil střelecký úhel," říkal Železník, který se v závěru stáhl z postu hrotového útočníka na místo pravého beka. „Docházely mi totiž síly, už jsem toho nedokázal zdaleka tolik oběhat. Tak jsem Pazderu poslal dopředu místo sebe. Naštěstí jsme tři body uhájili," oddechl si.

Trenér Zlína Bohumil Páník si pochvaloval snový úvod sezóny. „Cestovat k třetímu duelu na Spartu se šesti bodíky je paráda. Určitě ale nezpychneme," tvrdil. Liboval si, že ve střetnutí s Jihlavou hodně pomohl jeho mužstvu rychlý vedoucí gól. „Hosté pak měli možná častěji balón na kopačkách, avšak z brejků jsme měli blíž k další brance my. Nezužitkovali jsme je, a tak to byly to nervy až do konce. Těsný náskok jsme si ovšem vzít nenechali. I proto, že jsme šli ke konci úplně na doraz fyzických sil," ocenil Páník svoje svěřence.

Dopředu jsme toho předvedli málo, litoval Klusáček

Jeho protějšek, jihlavský kouč Luděk Klusáček, naopak netajil obrovské zklamání. „Věřili jsme, že po domácí plichtě se Spartou jsme schopni ve Zlíně vyhrát. Jenže jsme zůstali za očekáváním. Vedoucí gól notně podpořil nadšení domácích, a my jsme toho naopak předvedli směrem dopředu hrozně málo. Jedna nebo dvě nebezpečné střely na bránu nemohly na úspěch stačit. Zlíňané hrozili z rychlých protiútoků, zvítězili zaslouženě," uznal Klusáček.

Jihlavský obránce Jiří Krejčí připustil, že pomýšlel po dvou kolech na větší bodový zisk. „Plichta se Spartou byla cenná, ale měli jsme něco uhrát i ve Zlíně. Bohužel se nám to nepodařilo, ze standardní situace jsme inkasovat neměli. Nic to ale ještě neznamená. Teď se musíme dobře připravit na silný Jablonec," plánoval okamžitě.

Krejčí pochválil zlínskou obranu. „Tvoří ji samí vysocí a silní chlapi, bylo těžké se prosadit nakopávanými míči. Chtělo to zaskočit soupeře nějakou povedenou kombinační akcí po zemi, to se nám ovšem nepodařilo," litoval.

Reklama