Hlavní obsah

Tak si Šilhavý vstup do sezóny rozhodně nepředstavoval. V Kodani to bude jiný zápas, utěšuje se

Jablonec

Vstup do sezóny si představoval jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý rozhodně jinak. Jeho svěřenci však podruhé v rychlém sledu na domácím hřišti selhali. Nejprve podlehli ve středečním kvalifikačním duelu Evropské ligy Kodani, v nedělním ligovém střetnutí rámujícím oslavy klubového jubilea pouze remizovali s pražskými Bohemians 1905. Před cestou ke kvalifikační odvetě do Dánska prostě nic povzbudivého. „Samo sebou, že jsem zklamaný,“ netajil trenér Severočechů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý zatím moc důvodů ke spokojenosti nemá.

Článek
Fotogalerie

V porovnání se středečním duelem proti Kodani jste sáhl do sestavy a udělal v ní hned čtyři změny. Záměr, nebo nutnost vyvolaná zdravotními problémy?

Ve třech případech šlo o záměr, protože jsem chtěl rozšířit herní zatížení na další hráče. U Pospíšila se ovšem jednalo o vynucenou absenci. Ze zápasu s Kodaní si odnesl zranění, ale doktoři ujišťují, že do čtvrteční odvety by měl být v pořádku.

Pro vás určitě povzbuzující zpráva, protože proti klokanům bylo patrné, jak vám Pospíšilova kreativita scházela...

Trávník, který nastoupil na jeho místě, se snažil, oběhal toho spoustu, v závěru se dostával i do šancí. Těžko říci, jak moc nám Pospíšil chyběl. Pravdou ale je, že on dovede obejít dva tři hráče a že bez něho jsme nevyhráli, takže asi opravdu chyběl.

Možná i korekce ve složení mužstva byly důvodem, proč vás Bohemians zaskočili a nakonec i obrali o body...

Nemyslím, že by nás překvapili, protože jsme počítali, že vyrukují s kompaktní defenzivou, budou zodpovědně bránit a čekat na protiútoky. Taktika jim skutečně vyšla, ovšem my jsme klokanům nahráli.

Hlavně góly, které jste v úvodu obou poločasů inkasovali a jež byly skutečně laciné. Ale i tak jste měli dost a dost času, abyste zareagovali a skóre otočili. Proč to váš tým nesvedl?

Na první branku Pražanů jsme sice rychle odpověděli a vyrovnali, ale i tak padla na hráče nervozita. Příliš jsme spěchali s předfinální i finální přihrávkou a naše převaha tudíž k ničemu nevedla. Druhý inkasovaný gól komplikace umocnil. Dostali jsme sice soupeře pod tlak, hrálo se vyloženě v naší režii, dostávali jsme se do šancí, ale z celé spousty proměnili jen jedinou.

Před cestou do Kodaně prostě nic povzbudivého.

Samozřejmě že jsme chtěli tři body, protože výhra by mužstvo před odvetou v Kodani povzbudila, ale v Dánsku nás čeká úplně jiný soupeř i způsob hry, s nímž na nás vyrukuje.

Takže navzdory nepovedenému vstupu do sezóny pořád věříte, že jste schopni jablonecké pohárové prokletí zlomit a postoupit do dalšího kola Evropské ligy?

Nečekám, že by Kodaň doma bránila podobně jako Bohemka. Naopak bych chtěl věřit, že nám hra na brejky vyjde, nějaký gól dáme a do další fáze evropských pohárů se dostaneme.

Reklama

Související témata: