Hlavní obsah

Zlín - Baník 2:0Zlín vyhrál přerušené utkání a je v lize druhý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Poznar 1 : 0
90. Poznar 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína porazili ve 4. ligovém kole Ostravu 2:0. O výhře nováčka rozhodl Tomáš Poznar, který ve 36. minutě otevřel skóre a v devatenácté minutě nastavení přidal druhý gól. Zápas byl na 20 minut přerušen kvůli výtržnostem hostujících fanoušků. Zlín po návratu do nejvyšší soutěže zvítězil ve třetím ze čtyř kol a v neúplné tabulce je nečekaně druhý bod za Spartou. Ostrava naopak zůstala s jedním bodem poslední.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Fanoušci v Baníku ve Zlíně. Zápas byl na 20 minut přerušen kvůli jejich řádění.

Článek
Fotogalerie

Domácím vyšel úvod utkání, v němž dokázali dostat Baník několikrát pod tlak. Aktivní byl zejména Železník, který měl dvě slibné příležitosti, ale ani jednu neproměnil.

Zlínští pokračovali v náporu. Janíčkovu ránu ještě Pavlenka zlikvidoval, ale ve 36. minutě už byl krátký na zakončení Poznara, k němuž došel Živuličův centr.

Velkou šanci na srovnání stavu měl na začátku druhé půle Narh, který utekl zlínské obraně, ale proti vybíhajícímu Holému neuspěl. Nebezpečný Narh si o několik minut později opět naběhl na pas za obranu, ale ani napodruhé zlínského brankáře nepřekonal.

Důležitý moment přišel v 60. minutě. V době, kdy měl Baník navrch, udeřil Kaša ve zlínské šestnáctce loktem Živuliče a sudí ostravskému obránci ukázal červenou kartu.

O deset minut později bylo utkání kvůli řádění ostravských fanoušků přerušeno. Příznivci Baníku na severní tribuně protrhli plot za zlínskou brankou a zasahovat musela policejní jednotka. Hrát se začalo až po dvacetiminutovém čekání.

Po dlouhé přestávce si Zlín ihned vypracoval dvě dobré šance. Pazdera zpoza šestnáctky těsně minul a Korešovu přihrávku pak překazil stoper Baníku. V početní výhodě domácí diktovali tempo hry a v předposlední minutě dvacetiminutového nastavení definitivně rozhodli. Střelec úvodní branky Poznar po přihrávce od Hájka zakončil chladnokrevně rychlé přečíslení přes bezmocného Pavlenku.

Synot liga - 4. kolo:
Fastav Zlín - Baník Ostrava 2:0 (1:0)
Branky: 36. a 90.+19 Poznar. Rozhodčí: Julínek - Ratajová, Caletka. ŽK: Janíček, Holý, Jordan, Pazdera - Ježdík, Mensah, De Azevedo, Šichor. ČK: 60. Kaša (Ostrava). Diváci: 5873.
Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - Kopečný (90.+8 Bartolomeu), Živulič, Janíček, Koreš (90.+14 Jordan) - Železník, Poznar. Trenér: Páník.
Ostrava: Pavlenka - Mondek, Frydrych, Kaša, Holzer - Mensah, Ježdík - Kukec (46. De Azevedo), Mišák (64. Šichor), Engelmann - Narh. Trenér: Korytář.

Reklama

Související témata: