Hlavní obsah

Plzeň posílí realizační tým o Tobiáše mladšího

Plzeň

Fotbalisté Plzně získali další posilu z Příbrami, tentokrát do realizačního týmu. Již třetím asistentem trenéra Karla Krejčího se stane Kamil Tobiáš, který stojí spolu se svým otcem Pavlem za vzestupem Příbrami v minulé sezóně.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Plzně Karel Krejčí (vlevo) a jeho asistent Pavel Horváth.

Článek

Plzeň rozšiřuje realizační tým i kvůli tomu, že trenér Krejčí má povinnosti u reprezentace a jeho asistent Pavel Horváth stále studuje na potřebnou licenci.

"Viktorii čeká v následujícím období mnoho sportovních výzev, které navíc budou nárazově komplikovány reprezentačními povinnostmi Karla Krejčího a pokračujícím studiem Pavla Horvátha. Právě proto jsme oslovili Kamila Tobiáše, který v Příbrami i předtím v Českých Budějovicích odváděl poctivou a moderně pojatou trenérskou práci," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Kamil Tobiáš se učil hlavně od svého otce, který patří mezi nejzkušenější ligové trenéry, a doplňoval ho moderními metodami. "Chtěl bych poděkovat Příbrami, že mi dala možnost působit v akademii a později u A týmu. Poděkování patří klubu také za to, že mě do Plzně uvolnil. Nabídku Viktorie jsem chtěl využít. Jedná se o špičkový český klub, který má velké ambice na tuzemské scéně i v pohárové Evropě," řekl Tobiáš.

V Příbrami ho v roli asistenta nahradí Jozef Valachovič, který už v klubu v této pozici působil. "Chtěli jsme trenéra, který má zkušenosti s obrannou hrou mužstva. O ofenzivu se stará Dan Huňa a defenzivu připravoval Kamil Tobiáš," uvedl prezident Příbrami Jaroslav Starka. "Počítali jsme s ním do budoucna, protože to je mladý nadějný trenér, s potřebným trenérským vzděláním. Dostal ale dobrou nabídku z Plzně," řekl Starka.

Reklama

Související témata: