Hlavní obsah

Šok v Plzni! Hubník jde z osobních důvodů hostovat do Olomouce

Aktualizováno

Tak tohle se nečekalo. Fotbalová Plzeň ztrácí dva týdny před vstupem do Evropské ligy svého stabilního stopera. Obránce Roman Hubník odchází do konce kalendářního roku na hostování do Sigmy Olomouc. Stálý člen základní sestavy Viktorie zvolil dočasné působení na Hané z osobních důvodů. Klub mu na základě nadstandardních vztahů s hráčem tuto variantu umožnil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský stoper Roman Hubník slaví gól proti Jihlavě.

Článek

Během nevydařeného začátku sezóny se zdálo, že by z Plzně mohl odejít Václav Procházka. Zatímco reprezentační obránce zůstává, domů do Olomouce se na čas vrací jiný stoper. Roman Hubník přitom v závěru jara významně přispěl k dalšímu mistrovskému titulu Viktorie.

„Samozřejmě nejsme nadšeni, že do konce podzimu přicházíme o jednu z opor a osobností kabiny. Nicméně s Romanem máme od začátku jeho působení ve Štruncových sadech nastaven férový a osobní vztah, přání hráče jsme tak respektovali," říká generální manažer Adolf Šádek.

"Roman chce být pro nadcházející týdny a měsíce blízko své rodině a Viktoria vyšla jeho přání vstříc. Sigma měla logicky o služby takto zkušeného hráče eminentní zájem a dohoda obou klubů tak byla otázkou okamžiku," dodává.

Potřebuje být co nejblíže rodině v Olomouci

Roman Hubník si doléčuje drobné zranění a na tréninku Sigmy se bude hlásit do konce tohoto týdne. „Plzeň opouštím s těžkým srdcem, Viktorii a její úžasné fanoušky čekají velké zápasy v Evropě i v českých soutěžích. V tuto chvíli však potřebuji být co nejblíže své rodině v Olomouci a jsem šťastný, že vedení Viktorie vyšlo mému velkému přání vstříc. Nyní se soustředím na zápasy v dresu mateřské Sigmy Olomouc. Viktorii děkuji za pochopení a porozumění, s vedením i spoluhráči budu v úzkém kontaktu a samozřejmě budu klubu držet palce," vyjádřil se Hubník.

Plzeň tak půjde do zbytku podzimu bez jedné ze svých osobností. „Čekají nás těžké duely v Evropské lize i v rámci nejvyšší domácí soutěže, v tuto chvíli ale dostalo přednost lidské hledisko. Viktoria má navíc vedle Vaška Procházky připraveny do stoperské dvojice kvalitní alternativy. V zimní pauze si s Romanem situaci vyhodnotíme a dohodneme se na dalším postupu," avizuje Šádek.

Reklama

Související témata:
  Olomouc - Pardubice dnes 15 : 00
20240330T15 : 00:00+0100
Olomouc vs. Pardubice
Olomouc vs. Pardubice
Olomouc
Pardubice
  Bohemians - Jablonec dnes 15 : 00
20240330T15 : 00:00+0100
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians
Jablonec
  Plzeň - Liberec dnes 15 : 00
20240330T15 : 00:00+0100
Plzeň vs. Liberec
Plzeň vs. Liberec
Plzeň
Liberec
  Slovácko - Slavia dnes 18 : 00
20240330T18 : 00:00+0100
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia