Hlavní obsah

Ostrava dostala za fanoušky pokutu 150 tisíc korun

Baník Ostrava dostal od disciplinární komise Fotbalové asociace ČR pokutu 150 tisíc korun za chování fanoušků v duelu 4. ligového kola ve Zlíně. Ten musel být na 20 minut přerušen. Potrestán byl i Zlín, který za nedostatečnou pořadatelskou službu musí zaplatit 100 tisíc korun.

Foto: Jan Dvořák

Po pohárovém utkání v Rýmařově vtrhli fanoušci Baníku na hrací plochu. Zasahovat musela policie.

Článek

Zápas hraný 15. srpna přinesl výtržnosti ostravských chuligánů, kteří začali v druhém poločase lomcovat s plotem a kolem 70. minuty jejich řádění vyvrcholilo. Na trávník přilétlo několik sedaček a dýmovnice a pořádek musela zjednat policie, která zahnala hostující fanoušky pryč z předních řad jejich sektoru. Zlín nakonec vyhrál 2:0.

Baníku i Zlínu však hrozí, že budou muset brzy platit znovu, jelikož komise začala řešit i řádění jejich fandů v pohárových zápasech v Rýmařově a Velkých Karlovicích.

Chuligáni Baníku vtrhli na hřiště Rýmařova a napadli vlastní hráče. Zástupce Baníku i Rýmařova si komise předvolala na příští zasedání. Stejně je tomu u Zlína, jehož fanoušci se také dostali na hrací plochu a vhazovali na ni předměty.

Pokutu 20 tisíc korun pak dostala Sigma Olomouc za události v utkání se Zbrojovkou Brno.

Komise prominula zbytek trestu obránci Ostravy Filipu Kašovi. Ten byl v duelu se Zlínem vyloučen a potrestán zákazem startu ve třech zápasech. Dva si odseděl a poslední se mu odkládá na zkušební dobu tří měsíců.

Reklama

Související témata: